Lineke Hansma bij Id11 in Rutten

maandag 16 april 2018 13.02 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 april 2018 14.07 uur | auteur: Ronald Koole
Foto: Picasa

Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert In het eerste half jaar van 2018 maandelijkse (nieuw) werk van een kunstenaar in de voormalige stal van de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. In april is beeldend kunstenaar Lineke Hansma uitgenodigd.

Lineke Hansma maak werk door in een ruimte materialen, kleuren en vormen met elkaar te combineren. Daardoor ontstaan er nieuwe beelden en andere betekenissen. In haar werk gaat het om de relatie onderling in het werk en de relatie tussen het werk en de ruimte waar het in is gemaakt. Speels, spannend en humor zijn belangrijke begrippen voor haar, op die grens moet het werk zich bevinden. Ze onderzoekt hoe ze deze thema’s in een ruimte laat zien. Wat wordt versterkt of wat ontkent in een ruimte. Hoeveel ingrepen moet ze doen en op welke manier om de relatie tussen haar werk en de ruimte te laten zien. Door bijvoorbeeld één lijn tape te zetten kan de ruimte onderdeel van haar werk worden of juist een ‘tegen’ ruimte.

Het werk van Lineke Hansma is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op zaterdag 28 april van 13:00 tot 17:00 uur en zondag 29 april van 13:00 tot 16:00 uur. Lineke Hansma is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over haar werk.

ADVERTENTIES