KVE ook op het veld op kampioenskoers

dinsdag 15 mei 2018 14.05 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 mei 2018 15.28 uur | auteur: Pamela Borg

De ontlading bij de ploeg, maar ook bij het talrijke polderpubliek was groot, na de overwinning van 19-15 op directe concurrent Elko uit Elim. De korfballers van Emmeloord zetten hierbij een geweldige stap richting het kampioenschap in de 3e klasse

Na een teleurstellende 1ste helft met een ruststand van 4-7, waar Emmeloord zich op vele facetten liet aftroeven dor de tegenstander uit Elim en waar het anders zo energieke korfbalspel onherkenbaar was, liet Emmeloord de 2de helft zien waarom het ongeslagen koploper is. Het enthousiaste, energieke en dynamische korfbalspel overviel Elko de 2e helft en Emmeloord liep op een spectaculaire wijze uit naar een terechte eindstand van 19-15.

Moeilijke tegenstander

Afgelopen zaterdag was KV Emmeloord nog ongeslagen en kon na de overwinning op nummer 2 Elko een groot gat slaan op de ranglijst. Een unieke situatie vergeleken met de kampioenstrijd in de afgelopen zaalcompetitie, waarin KV Emmeloord het kampioenschap pas in de laatste competitiewedstrijd binnenhaalde. Hoe anders is het deze veldcompetitie na een fantastische ontwikkeling van deze ploeg. Tegen met name It Fean/Boelenslaan van twee weken geleden liet de ploeg al zien dat het grote stappen heeft gemaakt. Elko in de zaalcompetitie de nodige ervaring opgedaan in de 2e klasse, was een mooie maar ook lastige tegenstander voor KV Emmeloord, bleek achteraf. De keuze van eigen kracht uitgaan of aanpassen aan de verdedigende tactiek van Elko bleek uiteindelijk het breekpunt in deze emotionele wedstrijd binnen en buiten de lijnen.

Dramatisch begin

KV Emmeloord begon de wedstrijd niet geweldig en liep al snel tegen een achterstand op van 0-2 en had moeite met het oplossen van de achterverdedigende tactiek van Elko. Geen goede korfbezetting, matige balpassing en te groot speelveld frustreerde het aanvalsspel van KV Emmeloord. Verdedigend kon de schade redelijk beperkt blijven, maar aanvallend stelden de Emmeloorders teleur. De ruststand van 4-7 was typerend voor het verloop van de 1e helft: een machteloos en weinig scorend Emmeloord en een minder machteloos Elko dat het verschil ook niet echt kon laten zien.

Strijdplan 2e helft: alle remmen los en emotie

Dat de pauze KV Emmeloord goed had benut na een gezamenlijk doorgenomen strijdplan voor de 2e helft, liet ze de 2e helft zien. Wel moest de thuisploeg vanaf het begin van de 2e helft nog wel even 2 tegendoelpunten incasseren en kwam er een tussenstand van 4-9 op het scorebord.

Na deze mokerslag pakte Emmeloord de regie van de ploeg uit Elim over en maakte de moeilijke achterstand van 5 punten goed en halverwege stond de thuisploeg na een fantastische inhaalslag zowaar op 10-10. De manier waarop het gelijkspel werd tot stand kwam was nog het meest spectaculair en indrukwekkend. Het mooie en dynamische aanvalsspel, met hoog baltempo en veel lopende aanvallers, was weer terug en de thuisploeg kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Elko daarentegen begon te wanhopen en was onder de indruk van het aanvalsspel en de verdedigende druk van de Emmeloorders. De ploeg uit Elim kwam steeds meer in de verdrukking en Emmeloord stoomde zo door naar een terechte eindstand van 19-15. De laatste 10 minuten probeerde de ploeg uit Elim door nog verbaal en fysiek geweld de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Emmeloord speelde de wedstrijd volwassen uit. De getoonde mentale veerkracht, met erg goed aanvalspel in de 2e helft, was ook deze wedstrijd weer een groot compliment voor de thuisploeg. Helemaal schadevrij kwamen de Emmeloorders niet uit de strijd. Het provocerend gedrag van een heer van Elim, kost een dame van Emmeloord helaas een rode kaart.

Mooie uitgangspositie

Het thuispubliek zag hun ploeg met twee gezichten, waarbij de matige 1e helft werd ingewisseld voor een geweldige 2e helft. Door de overwinning staat Emmeloord nu 3 punten los van Elko met nog een inhaalwedstrijd tegen PALLAS’08 op het programma en kan bij winst het kampioenschap ook op het veld binnenhalen. Deze thuiswedstrijd tegen PALLAS’08 wordt aanstaande woensdagavond 23 mei om 20.45 uur aan de Boskamp te Emmeloord gespeeld. KVE 2 won zaterdag ook de wedstrijd tegen Elko 2 met 19-15 en heeft ook nog kansen op het kampioenschap op het veld en speelt ook aanstaande woensdagavond 23 mei maar om 19.30 uur aan de Boskamp te Emmeloord.

ADVERTENTIES