Alle nieuwbouwwoningen worden aardgasvrij

maandag 11 juni 2018 15.49 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 juni 2018 16.51 uur | auteur: Pamela Borg

Iedereen die een huis gaat bouwen heeft vanaf 1 juli niet meer de mogelijkheid om op het aardgaasnetwerk aan te sluiten. Gemeente NOP mag hiervoor na 1 juli 2018 geen omgevingsvergunning meer afgeven

Gemeente NOP adviseert alle inwoners en zeker degenen met nieuwbouwplannen zich goed te oriënteren op andere manieren van verwarmen. Mensen die onlangs een kavel hebben gekocht of dit gaan doen, krijgen hierover persoonlijk bericht Voor advies over aardgasloos wonen kan men contact opnemen met het Energieloket Flevoland via www.energieloketflevoland.nl of via het telefoonnummer 0320-253505.

In NOP is het inmiddels al bestaand beleid dat nieuwbouwlocaties niet meer van een gasnet worden voorzien. Zo worden aan de Walstraat in Kraggenburg woningen gebouwd zonder aardgasaansluiting en wordt fase 2 van Emmelhage ook niet meer voorzien van een aardgasnetwerk. Ook Mercatus maakt steeds meer woningen gasloos. Zo staan er in Rutten en Ens aardgasloze woningen en worden er in Marknesse woningen op een andere manier verwarmd.

ADVERTENTIES