sc Emmeloord wint eerste nacompetitieduel

zondag 03 juni 2018 21.08 uur | laatst gewijzigd: zondag 03 juni 2018 22.09 uur | auteur: Ronald Koole

Onder tropische omstandigheden heeft een veerkrachtig sc Emmeloord zijn eerste PD wedstrijd met 5-2 van vv LEO uit Loon gewonnen. Door deze 5-2 overwinning spelen de Emmeloorders zondag weer een thuiswedstrijd tegen CEC uit Emmer Compascuum.

De Compas Erfscheidenveen Combinatie wonnen vandaag met 0-1 bij vv Annen en zijn dus de volgende obstakel voor sc Emmeloord.

Het getergde Emmeloordse team begon angstig, stroef en moeizaam aan deze wedstrijd en hadden in de eerste helft veel moeite met de strijdvaardige en felle spelopvatting van het taaie en stugge vv LEO.

De polderboys kwam zelfs in de 36e minuut op een  0-1 achterstand toen de topscorer van vv LEO Evan Sturing met een bliksemsnelle actie en een bekeken schuiver de score opende.

Na deze 0-1 achterstand knokten de polderboys zich op karakter terug en zorgden Mart Matthijssen en Gerke Schaap voor de 2-1 ruststand.

In een oppermachtige en superieure tweede helft kwamen de Drenten er niet meer te pas en stelde sc Emmeloord orde op zaken.

Onderaan dit verslag de opstelling van sc Emmeloord.

 

Feestelijke stemming!

Voorafgaand was het 8e team van sc Emmeloord bij vv Scheerwolde kampioen gewonnen en waren de jongens van het 3e team door een ruime 6-3 overwinning op vv Steenwijk 2 naar de reserve tweede klasse gepromoveerd.

Er hing een supergezellige en uitbundige stemming op het sportpark.

Voor ongeveer 300 toeschouwers werd er onder toeziend oog van Omroep Flevoland afgetrapt op een zonovergoten sportpark Ervenbos.

 

Zeven wisselspelers!

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd over maar liefst 18 spelers beschikken en dus zaten er zeer uitzonderlijk zeven wisselspelers op de bank.

Tijdens de warmingup stond iedereen strak van de spanning en spatte de adrenaline van de gezichten af want iedereen bij sc Emmeloord wil dolgraag in de tweede klasse blijven.

 

Nerveus zenuwachtig begin!

De polderboys begonnen opvallend nerveus en zenuwachtig aan deze wedstrijd en met name het eerste half uur waren de gasten uit Loon de bovenliggende partij en de meest gevaarlijke ploeg.

Het Emmeloordse team werkte hard en probeerde uit alle macht de juiste openingen te vinden, maar was overduidelijk zoekende naar de spelpatronen.

De Drenten daarentegen verstopten zich niet en begonnen fel, scherp, fris en frivool aan deze wedstrijd en kregen al snel een paar corners te nemen.

In de 5e minuut leek een afstandsschot van Siard Manuputty binnen te vallen maar tot ieders opluchting belandde diens schot boven doelman Niels Boomsma op het dak van het doel.

De derdeklasser uit Loon hield de linies compact op elkaar en leverde enorm veel strijd om het middenveld onder controle te kunnen krijgen.

 

In balans!

Gaandeweg kwam deze wedstrijd meer in balans en liet ook sc Emmeloord zich steeds vaker voorin zien, maar de gasten uit Drenthe bleven gevaarlijk op de counter loeren.

Bij snelle uitbraken van vv LEO moesten de verdedigers van sc Emmeloord volop aan de bak om de Drentse aanvallers te kunnen onderscheppen.

Met name Remco Jonkman, Wouter Spit, Mart Matthijssen, Harm van Wieren en Maarten Ebbers moesten diep gaan om de Drentse aanvallers af te kunnen stoppen.

Op het middenveld probeerden de creatieve Gokhan Pala, de ijverige Mart Matthijssen en de roulerende Gerke Schaap het tij te keren.

 

Kleine kansjes!

In de loop van de eerste helft kregen beide teams kleine kansjes waarbij namens sc Emmeloord Jeroen Sipma en Hans Langedijk niet wisten te scoren en hun pogingen naast of voorlangs zagen gaan.

De Drentse doelman had de nodige moeite om een listig rolletje van Hans Langedijk tot corner te verwerken en keerde even later een kopbal van Mart Matthijssen.

Een verraderlijk lobje van Jeroen Sipma leek binnen te vallen maar eindigde in schoonheid op het dak van het Drentse doel.

Vanaf de flanken zorgden Rik Beekman, Remco Jonkman en Gerke Schaap voor een constante dreiging.

Aan de andere kant loerde vv LEO op de snelle counter waarbij vooral goaltjesgetter Evan Sturing werd gezocht.

Na een drietal halve kansjes was het in de 36e minuut dan raak en kwam vv LEO via Evan Sturing op een 0-1 voorsprong.

 

De achterstand!

In de 36e minuut haperde de omschakeling bij sc Emmeloord toen vv LEO aanvaller Evan Sturing met een splijtende dieptepass op avontuur werd gestuurd en op volle snelheid op het doel van sc Emmeloord kon afstormen.

Met een bekeken schuiver in de hoek scoorde Evan Sturing de 0-1 voor vv LEO.

De meegereisde supporters uit Loon lieten zich nu luidkeels horen en iedereen was benieuwd hoe sc Emmeloord deze tegenslag te boven zou komen.

 

De ommekeer!

Plotseling keerde het tij en kwam de ommekeer bij het hardwerkende en superfanatieke gedreven sc Emmeloord.

In de 39e minuut lieten Hans Langedijk, Gerke Schaap en Mart Matthijssen een vlotlopende aanval zien waarbij de bal supersnel door deze drie spelers heen en weer werd gekaatst.

Het was uiteindelijk Hans Langedijk die heel subtiel met een kaatsbal Mart Matthijssen vogelvrij voor het doel wist te zetten waarna Mart Matthijssen met een bekeken schuiver via binnenkant paal de 1-1 gelijkmaker liet aantekenen.

Amper 1 minuut later was het opnieuw raak toen good old Blue Skiep Gerke Schaap het op zijn heupen kreeg.

Na een bliksemsnelle actie haalde Remco Jonkman heel fraai de achterlijn om daarna de perfecte voorzet op de eerste paal richting de inkomende Gerke Schaap te geven.

Met een subtiele intikker scoorde Gerke Schaap de verlossende 2-1 voor sc Emmeloord.

Het gonsde ineens op de tribune want als er 1 blauwe schaap over de dam is zullen er ongetwijfeld meer schapen gaan volgen.

Met een 2-1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

 

De tweede helft!

In een oppermachtige en superieure tweede helft stelde sc Emmeloord snel orde op zaken en liep het razensnel uit naar een 4-1 voorsprong.

De Drenten probeerden het wel, maar werden nu op eigen helft vastgezet en teruggedrongen.

In de 48e minuut viel de 3-1 toen uitblinker Gerke Schaap weer een bevlieging kreeg en een eerder afgeslagen aanval nu doeltreffend wist af te ronden.

In eerste instantie werd een schot van Rik Beekman met moeite gekeerd waarna deze afvallende bal door Hans Langedijk opnieuw voor het doel werd gebracht.

Als een duveltje uit een doosje sloeg Gerke Schaap met een venijnig schot genadeloos toe voor de 3-1 voorsprong voor sc Emmeloord.

In de 50e minuut was Rik Beekman iedereen te snel af waarna zijn voorzet door Hans Langedijk op de pantoffel werd genomen voor de 4-1 voor sc Emmeloord.

Kort hierop kreeg sc Emmeloord via Remco Jonkman, Rik Beekman en Mart Matthijssen kansen op meer waarbij een kopbal van Mart Matthijssen naast het doel ging.

 

Slordige momenten!
Halverwege de tweede helft werden de polderboys wat slordig en waren er ook rommelige momenten te zien.

Bij slordig balverlies op het middenveld kwamen de gasten er twee  keer dreigend uit en was het in de 58e minuut raak voor de 4-2 aansluitingstreffer.

Een voorzet van Evan Sturing werd bij de eerste paal door Alfred Oldenhuizing binnengetikt voor de 4-2.

Direct hierna kwam onder luid gejuich van zijn fans Guido Vissers voor Gokhan Pala in de ploeg.

Later zouden ook nog Wouter van der Velden en Rick Sliep voor Rik Beekman en Jeroen Sipma binnen de lijnen komen, maar eerst pikte ook Jeroen Sipma nog zijn doelpuntje mee.

 

Freewheelend!

Na deze aansluitingstreffer leek vv LEO zich even terug te knokken, maar toen in de 64e minuut Jeroen Sipma het duel op slot gooide was al het Drentse verzet gebroken.

Met een slimme steekbal werd Jeroen Sipma de diepte ingestuurd en stormde hij op het vijandelijke doel af.

In eerste instantie leek Jeroen Sipma te worden geblokt en afgeslagen, maar hij gaf niet op en scoorde met een listig bekeken boogballetje alsnog de 5-2 voor sc Emmeloord.

In de slotfase kreeg sc Emmeloord nog een paar goede kansen maar Gerke Schaap, Hans Langedijk en tot drie keer invaller Wouter van der Velden kwamen niet tot scoren.

De Drentse doelman werd door Wouter van der Velden nog even op de proef gesteld, maar hield met drie fraaie reddingen de schade nog enigszins beperkt.

Nadat een kopbal van Wouter van der Velden rakelings naast ging floot de uitstekende scheidsrechter Dhr. Gerbrandy af voor het eindsignaal.

Man of the match bij sc Emmeloord: Gerke Schaap

Man of the match bij vv LEO: Evan Sturing

 

Volgende week speelt sc Emmeloord zijn tweede PD wedstrijd opnieuw thuis en is CEC oftenwel de Compas Erfscheidenveen Combinatie uit Emmer Compascuum de tegenstander.

Aanvang is dan om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

De voorbeschouwing volgt in de loop van komende week.

 

Na afloop bleef het nog lang gezellig op de blauwe kant van de Ervenbos waar de jongens van het eerste, derde en achtste team een feestje gingen vieren.

Volgende week tegen CEC wacht de volgende obstakel en zal het blauwe team er moeten staan!

Er zijn nog twee finales te gaan om het lijfsbehoud veilig te stellen!

 

Alle uitslagen van de PD wedstrijden!

sc Emmeloord  -  vv LEO Loon  5-2

vv Annen - CEC Emmer Compascuum  0-1

vv Ruinerwold  -  vv Gieten 2-0

vv Dalen - sc Veendam 1894  3-2

 

De opstelling van sc Emmeloord:

Niels Boomsma, Remco Jonkman, Wouter Spit, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 58e Guido Vissers ), Mart Matthijssen, Gerke Schaap, Rik Beekman ( 65e Wouter van der Velden ), Hans Langedijk en Jeroen Sipma ( 85e Rick Sliep ).

Wissels: doelman Tim Schaafsma, Rick Sliep, Wouter van der Velden, Guido Vissers, Bastian Tabak, Koen Boneschansker en Wiebe Koopmans.

Geblesseerd/afw: Ruben Doorn, Emiel de Vries en Bilal Boundati.

Trainers: Dick Schuurman, Rob Nugter en Jan Arjen Kooi.

Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos

 

De opstelling van vv LEO Loon:

Jasper Dussel, Zhe An Ooi, Arjan Vos, Maarten Schepers, Niels Dijk ( 75e Abel de Boer ), Yoeri van Achteren, Alfred Oldenhuizing, Thorsten van Dalen ( 62e Ralph Strating ), Evan Sturing, Siard Manuputty ( 66e Tom ten Brugge ) en Stefan Dijk.

Wissels: doelman Leon Nanninga, Ralph Strating, Tom ten Brink, Brent Klaassens en Abel de Boer.

Trainer: Heiko van den Berg

Teammanager: Dientje Oldenhuizing

 

De scheidsrechter: Dhr H.M. Gerbrandy uit Groningen

De neurale assistenten:

Dhr.A. Vellinga uit Leeuwarden & Dhr.E.M. van der Hoek uit Assen.

Toeschouwers: 300

 

Verslaggever: Klaas Huisman.

ADVERTENTIES