OV moet beter in Noordoostpolder

dinsdag 10 juli 2018 22.11 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 10 juli 2018 23.23 uur | auteur: Ronald Koole

De gemeenteraad wil dat het nieuwe college serieus met het openbaar vervoer aan de slag gaat. Meerdere partijen drongen maandag in hun Algemene Beschouwingen aan op actie. Wethouder Simonse moet op korte termijn met de provincie om tafel gaan zitten, vinden SP en PvdA.

Ze wezen de wethouder erop dat de concessies voor het openbaar vervoer worden opengebroken. Dat zou een verslechtering voor de bereikbaarheid van de polderdorpen kunnen betekenen, vrezen ze. SP en PvdA verwonderden zich maandag dat Simonse geen weet heeft van die situatie.

De SP maakte zich ook hard voor beter openbaar vervoer richting het noorden, terwijl de PvdA een mogelijke Lightrail van en naar Kampen wil onderzoeken. Fractievoorzitter Rien van der Velde van die partij vindt het vorige college ‘te weinig teweeg heeft gebracht’. Misschien wel omdat er geen concrete opdracht of beschikbaar budget was, denkt Van der Velde. Wethouder Simonse is wel bereid om geld vrij te maken voor een lobby, antwoordde hij maandag.

Hij kondigde bovendien een aantal themabijeenkomsten aan waarin de gemeenteraad alle suggesties van maandag op tafel kan gooien. Die moeten uiteindelijk de bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid van de poldergemeenschappen verbeteren.

ADVERTENTIES