Vitabella naar Koninklijk Paleis

dinsdag 17 juli 2018 18.01 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 17 juli 2018 19.02 uur | auteur: Ronald Koole
Foto: Aalst, Melany van

Uit een aardappelveld van de biologisch-dynamische teler Vermuë bij Marknesse zijn vorige week Koninklijke aardappelen geoogst. Traditiegetrouw gaat het eerste kistje aardappelen uit de volle grond in Noordoostpolder naar de keuken van het Koninklijk Huis.

Dit jaar staat het vroege biologische ras ‘Vitabella’ van aardappelhuis Plantera in de schijnwerpers. Burgemeester Aucke van der Werff oogstte de aardappelen samen met Gerard Bovée, directeur van Plantera, onder toeziend oog van de heer Meems, deelnemer van Zorgboerderij Op de Wurf uit Nagele.

Dit jaar werden er extra aardappels gerooid voor de aanwezigen. De deelnemers van Op de Wurf hebben de aardappels gewassen, gesneden en ter plekke tot heerlijke frites gebakken. Alle gasten konden hiervan genieten aan de tafels van het ‘gelegenheidsrestaurant’ bij het Vitabella-veld.

De traditie van de Koninklijke aardappel startte in 2013, bij het bezoek van de Koning en Koningin aan Noordoostpolder. Onder auspiciën van het Agrofoodcluster organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis in de Noordoostpolder het aanbieden van de Koningsaardappel.

ADVERTENTIES