sc Emmeloord wint eerste oefenpot ruim

maandag 20 augustus 2018 16.28 uur | laatst gewijzigd: maandag 20 augustus 2018 17.29 uur | auteur: Ronald Koole

De kop is eraf en het nieuwe seizoen is begonnen voor sc Emmeloord. Deze supergezellige dag stond in het teken van teambuilding, paintballen, lunchen en een BBQ, maar er werd tussendoor ook nog een oefenwedstrijd tegen de kersverse tweedeklasser vv Jubbega gespeeld. Een vernieuwd en sterk verjongd team maakte indruk door met 6-0 van de promovendus vv Jubbega te winnen.

De polderboys waren bij lange na nog niet compleet want er ontbraken nog maar liefst tien spelers, maar het Friese Jubbega was geen partij en werd volledig onder de voet gelopen door een jeugdig, hongerig, speels en supergretig sc Emmeloord.

Toch maakt een zwaluw nog geen zomer en moeten de polderboys straks in de bekerwedstrijden op meer tegenstand gaan rekenen.

De opstelling van sc Emmeloord:

Niels Boomsma, Koen Boneschansker ( 72e Brahim Boundati ), Wouter Spit, Harm van Wieren ( 60e Luuk Kappers ), Wouter van der Velden, Gokhan Pala ( 60e Jesper Kooijman ), Mart Matthijssen ( 45e Wiebe Koopmans ), Abdul Boundati, Jeroen Sipma, Gerke Schaap ( 45e Joost van Tilburg ) en Marc Loosman ( 62e Bastian Tabak ).

Wissels: Brahim Boundati, Luuk Kappers, Jesper Kooijman, Wiebe Koopmans, Joost van Tilburg en Bastian Tabak.

Afwezig/Gebl: Remco Jonkman, Maarten Ebbers, Rik Beekman, Lucas Loosman, Tim Schaafsma, Olav Sieljes, Luuk Halsema, Jordy Benjamins, Bilal Boundati en Wouter vd Velde.

Trainers: Dick Krommenhoek, Rob Nugter en Henk Boer

Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos

Verzorgster: Arianne Denkers

Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

 

De opstelling van vv Jubbega:

Jordi Oosterbos, Yens Arndt, Mark Teade Koopmans, Roy Melein, Wesley Zijlstra ( 75e Daryl de Vries ), Klaas de Jong ( 60e Christiaan de Vries ), Kevin vd Belt, Brent Wybenga , Gosse Posthumus ( Oene de Haan ), Jacko de Jong en Sybren Bouma.

Wissels: Daryl de Vries, Christiaan de Vries en Oene de Haan.

Afwezig: Oebele Schokker, Diego van Aalten, Kevin Bakels, Bas Leenstra en Fimme Marre.

Trainer: Inne Schotanus

De scheidsrechter: Dhr. Johan Hazelhoff uit Joure

Toeschouwers: 200

 

Een aftastend begin!

In een rommelige beginfase begonnen beide teams aftastend en zoekende naar de juiste spelpatronen aan deze wedstrijd.

De Emmeloorders creeerden al snel een enorm veldoverwicht en namen het initiatief.

Na een vlotlopend eentweetje tussen Gerke Schaap en Jeroen Sipma werd een schot van Gokhan Pala ternauwernood geblokt en weggewerkt.

Een listig boogballetje van de opkomende back Koen Boneschansker werd stijlvol onschadelijk gemaakt door Jubbega doelman Jordi Oosterbos.

Beide teams zochten naarstig naar de juiste openingen en spelpatronen maar zonder veteraan Oebele Schokker oogde vv Jubbega machteloos voorin.

Het was niet te zien dat vv Jubbega vorig seizoen naar de tweede klasse was gepromoveerd.

 

De voorsprong!

In de 15e minuut deed zich de eerste echte serieuze kans voor sc Emmeloord voor toen Gerke Schaap en Marc Loosman de Friese verdediging te kijk zetten, maar helaas wist Wouter van der Velden niet van de chaos te profiteren en stuitte hij in twee instanties op de Friese doelman.

Vanaf het middenveld lieten Abdul Boundati, Gokhan Pala, Mart Matthijssen en Jeroen Sipma fraaie fluwelen passjes en technische hoogstandjes zien, maar hun steekballetjes kwamen helaas niet altijd goed aan bij de frontlinie.

Toch kon de voorsprong niet lang meer uitblijven, want de Friesen werden teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.

In de 20e minuut lanceerde Jeroen Sipma met een fraaie snelle loopactie de diepe spits Marc Loosman die zich geen moment bedacht en op weergaloze wijze de score opende.

De manier hoe Marc Loosman deze bal aannam, kapte, wegdraaide en met een gigantische raketinslag tegen de touwen joeg was indrukwekkend en wonderschoon om te zien.

 

Technisch vernuft!

Op het middenveld bij sc Emmeloord zorgden Gokhan Pala, Mart Matthijssen en vooral de verloren zoon Abdul Boundati voor de juiste balans en creativiteit.

Met fluwelen oogstrelende supersnelle acties gaf Abdul Boundati zijn visitekaartje af waardoor Gerke Schaap, Marc Loosman en Jeroen Sipma voor een constante dreiging konden zorgen.

In de achterhoede hielden Harm van Wieren, Wouter Spit en de beide backs Koen Boneschansker en Wouter van der Velden het slot op de deur want het machteloze vv Jubbega kon weinig uitrichten.

 

Speels gemak!

Nadat Gerke Schaap zijn schot in het zijnet zag belanden werd een venijnig schot van Abdul Boundati met de nodige moeite tot corner verwerkt.

Uit deze indraaiende corner van Gerke Schaap zorgde Mart Matthijssen met een rake kopbal voor de 2-0 voor sc Emmeloord in de 35e minuut.

Het hek was van de dam want in een mum van tijd kreeg sc Emmeloord via Jeroen Sipma, Marc Loosman en Gerke Schaap drie kansen.

Tussendoor probeerde ook vv Jubbega plaagstootjes uit te delen, maar Roy Melien en Klaas de Jong vonden Emmeloord doelman Niels Boomsma op hun weg en een tweetal afstandsschoten gingen naast.

Vlak voor rust in de 44e minuut stormde de opkomende back Koen Boneschansker mee naar voren waarna diens afgeslagen voorzet precies bij Gokhan Pala voor de voeten viel.

Met een subtiele schuiver scoorde Gokhan Pala de 3-0 voor sc Emmeloord. Dit was tevens de ruststand.

 

In de rust!

Het team liet in de eerste helft een snelle balcirculatie, spelvreugde, techniek, snelheid en een perfecte wisselwerking zien.

Trainer Dick Krommenhoek deed in de rust wat omzettingen en aanpassingen en bracht met Wiebe Koopmans en Joost van Tilburg twee frisse nieuwe spelers in het team.

Vlak voor rust kreeg Gerke Schaap bij een pittig en fel duel een klap tegen zijn borstkas waardoor hij wegens hevige pijn niet meer verder kon en het jonge talent Joost van Tilburg hem kwam vervangen.

Dit betekende tevens het debuut van verdediger Joost van Tilburg in het eerste elftal waardoor Wouter van der Velden nu naar de frontlinie mocht verhuizen om de positie van Gerke Schaap over te nemen.

Op het middenveld kwam Wiebe Koopmans voor Mart Matthijssen in de ploeg.

 

Spelvreugde!

De gehele tweede helft straalde het Emmeloordse team een enorme spelvreugde, teamspirit en gedrevenheid uit om de score op te voeren.

De gasten uit Jubbega probeerden uit alle macht iets terug te doen en kregen via Kevin vd Belt en Brent Wybenga twee kansjes, maar Emmeloord doelman Niels Boomsma gaf geen krimp en bracht redding.

Kort hierop liet de verder uitstekende Marc Loosman een kans liggen, waarna de Friezen er weer uitkwamen, maar in de counter sloegen de polderboys meedogenloos toe voor de 4-0.

In de 55e minuut kwam sc Emmeloord via een intikker van Jeroen Sipma op een 4-0 voorsprong.

Hier ging een razendsnelle counter aan vooraf waarbij Wouter van der Velden op volle snelheid de achterlijn wist te halen en met een perfecte voorzet Jeroen Sipma wist te bereiken die slechts tegen de bal hoefde aan te lopen voor de 4-0 voor sc Emmeloord.

 

De toekomst!

Trainer Dick Krommenhoek had intussen zijn wisselspelers even aangekeken en de opdracht gegeven zich warm te lopen.

In de 60e en 62e minuut kwamen Luuk Kappers, Jesper Kooijman en Bastian Tabak voor Harm van Wieren, Gokhan Pala en Marc Loosman in de ploeg.

Met Jesper Kooijman, Luuk Kappers en Joost van Tilburg stond er nu een fonkelnieuw verdediging bij sc Emmeloord!

 

Rectificatie!

In de voorbeschouwing werd per abuis vermeld dat Bastian Tabak in the USA zou gaan studeren, maar volgende maand gaat Bastian Tabak naar Engeland om te studeren en zal hij later weer bij sc Emmeloord terugkeren.

Er volgden weer wat omzettingen, maar het was opvallend om te zien hoe het jeugdige sc Emmeloord vol gas bleef geven en volop de aanval het publiek bleef vermaken.

In de 62e minuut joeg Koen Boneschansker met een gigantische kanonskogel de bal strak in de kruising voor de 5-0 voor sc Emmeloord.

Hiermee solliciteerde Koen Boneschansker naar een publiekswissel die hij even later zou krijgen toen de blauwe goochelaar Brahim Boundati weer zijn opwachting mocht maken.

 

De comeback van de Trucendoos!

Ongeveer twee jaar geleden besloot Brahim Boundati het rustiger aan te gaan doen en te stoppen als selectie speler, maar deze sluwe balvirtuoos kan er nog geen genoeg van krijgen en werkte in het stilste geheim aan zijn comeback.

Met oogstrelende en fabuleuse acties en vlotte combinaties bracht Brahim het publiek in vervoering.

Hij oogt sterk, afgetraind en topfit en speelt tegenwoordig vooral in het teambelang.

Drie keer ging de trucendoos helemaal open bij Brahim Boundati die samen met Wiebe Koopmans en Bastian Tabak voor de nodige dreiging zorgden.

 

De slotfase!

In de slotfase moest sc Emmeloord doelman Niels Boomsma twee keer in actie komen waarna de verdedigers Luuk Kappers, Jesper Kooijman, Wouter Spit en Joost van Tilburg de linies hermetisch gesloten hielden.

De polderboys kregen via Bastian Tabak en Wiebe Koopmans nog drie goede kansen waarna een eigen fries doelpunt het doek dicht gooide.

In de 89e minuut was Wouter van der Velden iedereen te snel af waarna diens voorzet pardoes door een Friese verdediger in eigen doel werd gewerkt voor de 6-0 eindstand.

Na afloop kreeg het team een applaus en staande ovatie van de supporters voor het vertoonde spel, maar was er ook realisme want deze tegenstander was vandaag niet in zijn beste doen.

Straks in de bekercompetitie zal blijken hoever sc Emmeloord is en waartoe dit team werkelijk in staat zal zijn, maar de kop is eraf!!!!

We zijn weer begonnen!

Man of the match bij sc Emmeloord: Abdul Boundati.

 

Aanstaande zaterdag zijn de polderboys de gehele dag op het Tiendorpentoernooi bij vv Tollebeek te bewonderen.

Er volgt later nog een voorbeschouwing op deze tiendorpentoernooi.

Zaterdagmiddag 1 september wacht de eerste echte serieuze testcase met de bekerwedstrijd uit bij Dick Schuurmans VVI Idskenhuizen.

 

Verslaggever: Klaas Huisman.

ADVERTENTIES