Museum Schokland opent ‘Verkleide Zee’

woensdag 12 september 2018 17.52 uur | laatst gewijzigd: woensdag 12 september 2018 18.52 uur | auteur: Ronald Koole

Zondag 16 september opent Museum Schokland de nieuwe expositie ‘Verkleide Zee’ van Suzanne Glerum. Zij schildert –meestal Hollandse- landschappen in olieverf. Als geboren polderkind uit Marknesse voelt Glerum zich nog altijd speciaal aangetrokken door het zo kenmerkende polderlandschap. De serie werken van ‘Verkleide Zee’ voert de kijker mee in de emoties die dit landschap oproept. De horizon en de wolkenluchten maar ook de kleigronden en de graanvelden: schilderkunst als troost waaraan een ieder zich mag laven.

Suzanne Glerum schildert haar landschappen in olieverf. Seriematig werkt ze haar onderwerpen uit: graanvelden, kleigronden, rivieren en zeeën. In deze expositie ‘Verkleide Zee’ draait het om de kleigronden in de Noordoostpolder. Het zijn bewogen landschappen waarbij het gevoel, niet uitgesproken, wordt geschilderd in lagen verf. Nat in nat wordt de verf op het doek geboetseerd. De kleuren zijn tinten met af en toe een accent.

De expositie ‘Verkleide Zee’ sluit aan bij de viering van 100 jaar Zuiderzeewet en is te zien in de kerk van Museum Schokland van 16 september 2018 t/m 6 januari 2019. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Kijk voor meer info op www.museumschokland.nl

ADVERTENTIES