Kantoor aan huis nergens zo populair als in Flevoland

woensdag 10 oktober 2018 12.26 uur | laatst gewijzigd: woensdag 10 oktober 2018 14.27 uur | auteur: Ronald Koole

12,2% van de in 2018 te koop staande huizen in Flevoland heeft een werkkamer die is ontstaan door een (of meer) slaapkamers om te bouwen. Deze werkkamers zijn bedoeld voor thuiswerken. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat onderzocht hoe het ‘nieuwe werken’ het leven van ruim 3 miljoen Nederlanders heeft veranderd.

De afgelopen jaren wordt er steeds meer vanuit huis gewerkt. Bijna 40% van de werkenden in Nederland werkt tegenwoordig wel eens (of regelmatig) thuis. Het ‘nieuwe werken’ neemt ook veranderingen met zich mee in huis. In steeds meer woningen is de logeerkamer namelijk omgebouwd tot werkkamer, of heeft de garage een nieuwe bestemming gekregen als kantoorruimte. Van de in 2018 te koop staande huizen in Nederland heeft bijna 8% een werkkamer. Flevoland heeft, van alle provincies, het hoogste percentage; namelijk 12,2%.

Thuiswerken kan voor milieubesparing zorgen

62% van de Nederlanders woont en werkt niet in dezelfde gemeente. De gemiddelde afstand tussen woning en werk is 22,6 kilometer. Als de gehele beroepsbevolking één dag per week thuis zou werken, zou dit ongeveer 12,2 miljard woon-werk kilometers per jaar schelen. Dat is wekelijks 5.824 rondjes om de aarde; bij een gemiddeld verbruik goed voor 14,8 miljoen liter brandstof per week. Thuiswerken is dus ook goed voor het milieu.

Alle onderzoeksresultaten zijn terug te vinden op de site van Beslist.nl.

ADVERTENTIES