Opnieuw Kerstengel project bij Present

vrijdag 12 oktober 2018 08.34 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 12 oktober 2018 13.33 uur | auteur: Ronald Koole

Voor de derde keer zal in Emmeloord het ‘Kerstengel-project’ van start gaan, georganiseerd door Stichting Present Noordoostpolder. Doel van het project is het stimuleren van omzien naar elkaar en het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen mensen, jong en oud. Tijdens de weken voor Kerst wil de organisatie dit gestalte geven door voor elkaar een ‘kerstengel’ te zijn.

Een ‘kerstengel’ bemoedigt iemand, desgewenst anoniem. Die bemoediging kan bestaan uit bijvoorbeeld een kaartje, (zelfgebakken) lekkers of een bloemetje; wat de engel zelf ook maar bedenkt.  Daarbij gaat het om een gebaar; bijvoorbeeld 1 x per week; niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Een engel is in de weken voor Kerst in functie: van vrijdag 7 december tot zaterdag  24 december.

Iedereen komt voor een ‘kerstengel’ in aanmerking: ouderen, jongeren en kinderen, zieken en gezonden, stille peinzers en drukke baasjes, verdrietige en opgewekte types,  gewoon iedereen die wel eens wat extra aandacht van een engel verdient.

De aanmeldingen van engelen en begunstigden worden door Stichting Present Noordoostpolder in samenwerking met maatschappelijke welzijnsorganisaties verzameld en gekoppeld. Heeft u belangstelling om een ‘kerstengel’ te zijn of te ontvangen of kent u iemand die u wilt aanmelden om een engel te ontvangen, meld u zich dan aan via de site van Stichting Present.

In verband met de nieuwe privacy regels kan iemand alleen met toestemming van de ontvanger een Kerstengel-ontvanger aanmelden.

ADVERTENTIES