Leerlingen basisschool maken kunst met tulpenbollen

dinsdag 30 oktober 2018 08.45 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 30 oktober 2018 12.36 uur | auteur: Ronald Koole

Het bollenplantseizoen is gestart! Om dit te vieren planten leerlingen van basisscholen S.W.S. Fondali en De Regenboog in Creil op vrijdagochtend 2 november zo’n 6.000 tulpenbollen op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil.

Zij worden daar verwelkomd door de teler en krijgen uitleg over het planten van de bollen en de groei van de tulpen. De bollen vormen in het voorjaar drie grote tulpenschilderijen met een hart, de tulp, die tegelijkertijd het logo van het Tulpenfestival vormt en een kroon. Vanwege het thema ‘Gouden Eeuw’ worden de figuren geplant in een gouden lijst van goudgele tulpen.

Het is voor het eerst dat het Tulpenbelevingsveld samen werkt met de scholen in Creil. ‘Veel kinderen uit het dorp zijn hier nog nooit geweest, terwijl er in het bloeiseizoen van de tulpen zoveel te zien en te doen is’, vertelt initiatiefnemer en tulpenteler Jordi van Meer, die de kinderen in het voorjaar graag terugziet. ‘De leerlingen kunnen vanaf het planten van de bollen tot de bloei van de tulpen in april het groeiproces volgen. Hoe interessant is dat! Veel leuker dan een biologieles in de klas.’

De bollen voor de tulpenschilderijen worden beschikbaar gesteld door bollentelers uit Noordoostpolder.

Foto: Annelien van der Heide(2017)

ADVERTENTIES