Opnieuw 12 koopzondagen in de Noordoostpolder

maandag 05 november 2018 10.12 uur | laatst gewijzigd: maandag 05 november 2018 18.41 uur | auteur: Ronald Koole
Foto: Het portret bureau

Het college van B&W heeft afgelopen week een besluit genomen over de verdeling van de koopzondagen in gemeente Noordoostpolder. Het besluit is genomen naar aanleiding van een inventarisatie die de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder) en CME (Stichting Centrummanagement Emmeloord) hebben gedaan onder lokale ondernemers binnen en buiten het centrum.

Zondagsopeningen per cluster

Het uitgangspunt is dat de winkels 12 zon- en/of feestdagen per jaar open mogen zijn. Nieuw is dat de winkels in vier clusters zijn onderverdeeld, omdat de behoefte per branche verschilt. Bouwmarkten, supermarkten, tuincentra, centrum en overige winkels. Elk cluster heeft zijn eigen openingsdagen vastgesteld.

Wethouder Hans Wijnants: “Op deze manier komen we tegemoet aan de wens van de ondernemers om open te zijn op de zondagen die het meest aansluiten op voor hun drukke dagen. De koopzondagen bieden onze inwoners extra mogelijkheden om hun inkopen te doen. Door het op deze manier in te vullen blijven we binnen de politieke ruimte van het coalitieakkoord.”

De zondagsopeningen gaan in per 1 januari 2019 en gelden voor de periode van een jaar.

ADVERTENTIES