Proef bovengrondse containers voor PMD van start

dinsdag 20 november 2018 11.20 uur | laatst gewijzigd: donderdag 22 november 2018 19.13 uur | auteur: Ronald Koole

Sinds kort kunnen inwoners uit Noordoostpolder hun te veel aan plastic, metaal en drinkpakken (PMD) kwijt in bovengrondse containers. Gemeente Noordoostpolder plaatst deze als proef op vier plekken in Emmeloord. Vorig jaar juli hield de gemeente een enquête over afval. Een groot aantal deelnemers gaf hierin aan de maandelijkse inzameling van PMD te weinig te vinden.

Omdat het vooraf lastig in te schatten is hoeveel inwoners er gebruik van maken, start de gemeente met vier containers in Emmeloord. Er staat een bovengrondse container bij de Coop in de wijk Revelsant, bij Albert Heijn aan de Haarlemmermeer en aan de Niels Bohrhage in Emmelhage. Er wordt nog een container aan de Baardmezenstraat geplaatst. De gemeente kijkt tijdens de proefperiode of de containers goed gebruikt worden, of er geen ander afval in wordt gestort en of de omgeving van de containers niet vervuild raakt. Na de proefperiode van een jaar besluit de gemeente of er meer containers geplaatst worden.

Inwoners die gebruik willen maken van een bovengrondse container moeten eerst contact opnemen met HVC via 0800-0700 of klantenservice@hvcgroep.nl. HVC koppelt hun milieupas aan een bovengrondse PMD container naar keuze. Daarna kunnen zij er op ieder moment van de dag gratis hun PMD kwijt. Overigens kunnen inwoners hun teveel aan PMD afval ook kwijt bij de milieustraat.

ADVERTENTIES