sc Emmeloord wint weer niet in uitwedstrijd

woensdag 28 november 2018 20.02 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 november 2018 20.07 uur | auteur: Ronald Koole

Het wil SC Emmeloord nog steeds niet lukken om eens een uitwedstrijd te winnen. In Assen stonden de blauwe polderboys tot aan de 90e minuut op een 0-1 voorsprong en leek de eerste uitoverwinning in de maak, maar in een bloedstollende en superspannende slotfase kwamen de Asser Boys op de valreep toch nog langszij voor de 1-1 eindstand.

Na afloop overheerste de bittere teleurstelling en ontgoocheling bij SC Emmeloord want op basis van de tweede helft hadden de polderboys deze wedstrijd moeten beslissen.

Een wedstrijdverslag over strijd, vechtvoetbal, mentale weerbaarheid, karakter en voetbalgochme.

Op deze donkere kille zondagochtend was de blauwe Marionbus met 16 selectiespelers en een handjevol supporters naar de Drentse hoofdstad vertrokken.

Na een allerhartelijkst ontvangst bij de gezellige en gemoedelijke volksclub Asser Boys verschenen beide teams voor enkele tientallen toeschouwers aan de aftrap in Assen Oost.

 

Aanpassingen

Na een lange periode van blessureleed stond vandaag middenvelder Mart Matthijssen weer in de basis bij SC Emmeloord.

Tijdens de warming up bleek middenvelder Olav Sieljes wegens een blessure niet te kunnen starten waarop Lucas Loosman de opdracht kreeg zijn positie in te nemen.

Vorige week kampte Lucas Loosman nog met liesklachten, maar hij was wonderbaarlijk snel hersteld en zou een ijzersterke wedstrijd gaan spelen.

Onze trainer kon deze wedstrijd nog niet over Marc Loosman en Gerke Schaap beschikken terwijl de spelers Gokhan Pala, Maarten Ebbers en Bilal Boundati aan het tweede elftal waren uitgeleend.

Voorafgaand hadden de jongens van het tweede elftal in het Friese Grou met 2-2 gelijkgespeeld bij de beloften van GAVC.

 

De beginfase

In de eerste minuut moest SC Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een venijnig schot van Rene Westerveen onschadelijk te maken. Hier ging een slordige verdedigingsfout aan vooraf.

Na deze waarschuwing probeerde SC Emmeloord met een licht optisch veldoverwicht het initiatief naar zich toe te trekken.

De polderboys hadden weliswaar het meeste balbezit, maar oogden in de snelle omschakeling kwetsbaar.

Bij balverlies was het telkens alle hens aan dek, maar verder dan enkele verdwaalde schoten kwamen de Asser Boys niet.

Met Mart Matthijssen en Lucas Loosman is er meer balans en evenwicht op het middenveld, maar het voetbal oogde ondanks alle goede bedoelingen rommelig, slordig en onnauwkeurig.

 

Kansjes

Het was moeilijk om op het hobbelige hoofdveld technisch verzorgd combinatievoetbal te spelen, maar de Emmeloorders probeerden wel iets te forceren.

Gaandeweg kwamen de eerste kansjes voor SC Emmeloord, maar pogingen van Wouter van der Velden en Brahim Boundati werden fraai gepareerd door de Asser doelman.

De polderboys zochten via Jeroen Sipma, Rik Beekman en Brahim Boundati naar de juiste openingen, maar steeds weer zat er een  Asser been tussen.

In de 24e minuut lanceerde Wouter van der Velden met een subtiele steekbal Jeroen Sipma, maar in kansrijke situatie schoot hij te gehaast over.

De Asser Boys loerden slim op de snelle counter en kwamen er een aantal keren razendsnel en gevaarlijk uit.

Een venijnig schot van Assenaar Rene Westerveen werd met moeite door doelman Niels Boomsma onschadelijk gemaakt.

In de voorhoede bij de Asser Boys zorgden de grillige aanvallers Rene Westerveen, Nick Modderman en Justin Smeenge voor een constante dreiging.

 

Door het oog van de naald

In de 26e en 28e minuut stonden de Emmeloorders in de omschakeling niet goed op te letten en kropen de polderboys twee keer door het oog van de naald.

In de 26e minuut dook topscorer Rene Westerveen gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar Niels Boomsma redding bracht.

Kort hierop werd een afgeslagen bal opnieuw voor het Emmeloordse doel gebracht en kwamen de polderboys goed weg toen een kopbal van Justin Smeenge via de paal naast ging.

Met deze twee gemiste kansen voor Asser Boys kwamen de polderboys met de schrik vrij.

Er was nog even commotie toen een aanvaller van Asser Boys neerging in het Emmeloordse strafschopgebied en een penalty claimde, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr Lemstra vond van niet en liet terecht doorspelen.

 

De voorsprong

Na een moeilijke en slordige fase herpakte SC Emmeloord zich weer en werden de mouwen opgestroopt.

Het voetbal was niet goed en er ging in de opbouw veel dingen fout, maar met een flinke dosis vechtvoetbal, passie en strijd kwamen de polderboys weer bovendrijven.

In de 34e minuut kwam SC Emmeloord na een vlotlopende aanval via een intikker van Rik Beekman op een 0-1 voorsprong.

Hier ging een schitterende splijtende steekbal van Abdul Boundati op de opkomende back Remco Jonkman aan vooraf.

De blauwe turbo draaide op volle toeren bij Remco Jonkman die de bal tot de achterlijn meenam om vervolgens de perfecte voorzet op Rik Beekman te geven.

Met een simpele intikker scoorde Rik Beekman de verlossende 0-1 voorsprong voor SC Emmeloord.

 

Kick en Rush

Na deze 0-1 kwamen de Asser Boys weer opzetten en moest Emmeloord doelman Niels Boomsma twee keer in actie komen om Justin Smeenge en Rene Westerveen van het scoren te houden.

De Emmeloordse verdediging werd bij een steekbal van Justin Smeenge op Rene Westerveen op het verkeerde been gezet maar wederom stond doelman Niels Boomsma op de goede plek.

De Assenaren probeerden met kick en rushvoetbal hun frontlinie te bereiken en bezorgden de Emmeloordse verdedigers lastige momenten.

Vlak voor rust een snelle counter van SC Emmeloord waar Brahim Boundati op volle snelheid lag, maar zijn inzet werd door de doelman Asser Boys onschadelijk gemaakt.

Met een 0-1 voorsprong gingen we rusten.

 

De Tweede Helft

In de rust hamerde onze hoofdtrainer op de organisatie en rust tussen de linies. De Asser Boys moesten nu komen en zouden risico's gaan nemen.

De aanvallers kregen de opdracht mee om sneller en slimmer te handelen en vooral elkaar in de combinatie op te zoeken.

De tweede helft was amper begonnen of het werd al snel duidelijk dat de noppen waren geslepen bij de ontketende felle Asser Boys.

Er waren pittige spijkerharde fysieke duels te zien en de polderboys moesten diep gaan om overeind te kunnen blijven.

Met typisch engels kick en rushvoetbal trokken de Asser Boys ten aanval en tegen hun natuur in moesten de Emmeloorders voor elke millimeter vechten.

 

Overleven

Onder aanvoering van Harm van Wieren, Wouter Spit, Remco Jonkman, Mart Matthijssen en Wouter van der Velden werden de linies gedicht.

De polderboys toonden mentaliteit en karakter en gaven weinig weg.

Op het middenveld draaide de motor op volle toeren bij het breekijzer Lucas Loosman.

Deze jonge speler voelde zich als een vis in het water, liep alle gaten dicht en ging voorop in de strijd.

Met een gigantische drive was Lucas Loosman de stofzuiger op het middenveld.

Beide teams lieten geen mooi verzorgd voetbal meer zien, maar de passie, strijd en adrenaline spatte er vanaf.

De polderboys probeerden te overleven en loerden constant op de snelle counter.

In de 60e minuut was daar ineens een dot van een kans voor Rik Beekman.

 

De grootse kans

In de 60e minuut had SC Emmeloord de wedstrijd kunnen en moeten beslissen toen Jeroen Sipma met een slimme steekbal de Blonde Torpedo Rik Beekman op avontuur stuurde.

Op volle snelheid stormde Rik Beekman op het Asser doel af waar hij de hoek kon uitkiezen en SC Emmeloord in veilige haven leek te loodsen.

Helaas oog in oog met de Asser doelman vergat Rik Beekman te scoren en verdween zijn schot rakelings naast het doel.

Na deze grote kans bleef SC Emmeloord het proberen en waren er kansen voor Jeroen Sipma en Rik Beekman, maar het vizier stond niet op scherp.

 

Wissels

Ondertussen had trainer Dick Krommenhoek met verdediger Koen Boneschansker en middenvelder Wiebe Koopmans voor Abdul Boundati en Mart Matthijssen nieuw fris bloed binnen de lijnen gebracht.

Na ongeveer 65 minuten was de accu leeg bij rambo Mart Matthijssen en om meer rust in de verdediging te krijgen werd ook aanvaller Abdul Boundati naar de kant gehaald en Koen Boneschansker gebracht.

Bij de Asser Boys kwamen de aanvallers Kaniwar Hajan, Rick Abbas en Dani Bos in het team want de Assenaren moesten nu komen.

 

Gevaarlijke uitbraken

Na deze twee omzettingen golfde het spelbeeld op en neer.

De Asser Boys probeerden aan te zetten en met lange diepe ballen voorin iets te forceren terwijl SC Emmeloord op de counter bleef loeren.

Beide teams kregen kansjes waarbij SC Emmeloord doelman Niels Boomsma twee keer in actie moest komen.

Een ziedend schot van Willard Bouwmeester zeilde naast en een inzet van Aniceit Komkep werd fraai gepareerd door doelman Niels Boomsma.

Aan de andere kant waren er drie gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien waar Brahim Boundati en Jeroen Sipma werden gestuit.

Doordat de thuisploeg nu risico's ging nemen ontstonden er in de counter grote ruimtes voor SC Emmeloord.

De druk op de Emmeloordse verdediging nam nu toe en de gelijkmaker hing in de lucht, maar de klok tikte door en de polderboys hielden nog steeds stand.

In de slotfase kwam nog jeugdspeler Daan Zuidberg voor de moegestreden Brahim Boundati in de ploeg.

 

Bloedstollende slotfase

In een bloedstollende superspannende slotfase leken de polderboys stand te houden en hun eerste uitoverwinning over de streep te gaan trekken.

Helaas liep het allemaal anders en maakten de Asser Boys uit een allerlaatste wanhoopsoffensief in de 90e minuut alsnog de bitterzure 1-1 gelijkmaker.

Een klein detail werd de Emmeloorders fataal want in een splitsecond was Rene Westerveen zijn directe belager Wouter Spit te snel af en werd doelman Niels Boomsma onder vuur genomen.

In eerste instantie werd het venijnige schot van Assenaar Rene Westerveen nog door Niels Boomsma gekeerd, maar in de rebound stond daar Justin Smeenge om de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de onthutsende 1-1 gelijkmaker.

Na het laatste fluitsignaal overheerste de ontgoocheling en teleurstelling bij de spelers en stafleden van SC Emmeloord, maar over de volle negentig minuten was deze 1-1 gelijkmaker best terecht.

Man of the match bij Asser Boys: Rene Westerveen

Man of the match bij SC Emmeloord: Lucas Loosman

 

Vuur en strijd

Na afloop sprak trainer Dick Krommenhoek zijn manschappen bemoedigend toe en probeerde hij de teleurstelling te onderdrukken.

In deze tweede klasse zullen wij elke wedstrijd alles moeten geven en voor de volle 100% tot het uiterste moeten gaan en grenzen verleggen.

We maken stappen, maar zijn als team nog niet volwassen genoeg en hebben nog niet de juiste mentaliteit en instelling om zo'n wedstrijd zakelijk uit te spelen of naar onze hand te zetten.

Dit is een leerproces voor SC Emmeloord.

 

Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen koploper SV Dalfsen.

De koploper van de tweede klasse won vandaag met een ruime 6-2 van FC Assen en timmert behoorlijk aardig aan de weg.

Deze topwedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord en de voorbeschouwing volgt komende week.

 

De opstelling van Asser Boys:

Marvin Bodde, Calvin Verboekend ( 65e Dani Bos ), Safan Tauran, Dion Oortwijn ( 72e Kaniwar Hajan ), Bobby Lammerts ( 72e Rick Abbas ), Aniceit Komkep, Willard Bouwmeester, Martijn Vos, Nick Modderman, Rene Westerveen en Justin Smeenge.

Wissels: Erwin Jagt, Kaniwar Hajan, Rick Abbas en Dani Bos

Gele kaart: Rene Westerveen

Trainers: Harm Hovenkamp en Henk Perdon

Teammanager: Bert Braxhoofden

Medische staf: Janny Braxhoofden-Kinds

Assistent scheidsrechter: Roelof Mensies

 

De opstelling van SC Emmeloord:

Niels Boomsma, Remco Jonkman, Wouter Spit, Harm van Wieren, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen ( 65e Wiebe Koopmans ), Jeroen Sipma, Lucas Loosman, Brahim Boundati ( 85e Daan Zuidberg ), Abdul Boundati ( 65e Koen Boneschansker ) en Rik Beekman.

Wissels: doelman Wouter Leeuw, Daan Zuidberg, Koen Boneschansker en Wiebe Koopmans.

Afwezig/gebl: Olav Sieljes, Gokhan Pala, Bilal Boundati, Maarten Ebbers, Gerke Schaap, Marc Loosman, Luuk Kappers en Tim Schaafsma.

Gele kaart: Lucas Loosman

Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter

Keeperstrainer: Henk Boer

Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos

Medische staf: Arianne Denkers

Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte

De scheidsrechter: Dhr.Lemstra uit Mildam

 

Alle uitslagen van de tweede klasse L:

Asser Boys - SC Emmeloord  1-1

SV Dalfsen - FC Assen  6-2

vv Heerde - vv Beilen 5-1

Germanicus Coevorden - Zuidwolde 4-2

Rolder Boys - Valthermond 2-2

SC Stadskanaal - SC Erica 2-0

Lemelerveld - SV Dedemsvaart 7-2

 

Verslaggever: Klaas Huisman.

 

 

 

 

 

 

ADVERTENTIES