Joukje van den Berg Polderpionier 2018

donderdag 10 januari 2019 07.45 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 11 januari 2019 18.33 uur | auteur: Ronald Koole
Foto: Klaas Eissens

De prestigieuze prijs de Polderpionier is tijdens het Nieuwjaarsfestival in ’t Voorhuys door Michel Becker (voorzitter RT49) uitgereikt aan Joukje van den Berg. De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is.

Zo heeft de eerste vrouwelijk wethouder zich hard gemaakt voor een betere kinderopvang, samenvoegen van scholen, het theater en kunst in Noordoostpolder. Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze “oeuvre award”.

Van den Berg (71 jaar) is daarnaast secretaris van IVN, voorzitter van de huttenbouwweek en bestuurslid bij het Rode Kruis. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder en geeft ook rondleidingen op Schokland. Ook heeft ze meegeholpen met de onlangs uitgegeven populaire Boerderijboeken.

Bijschrift van de foto: Michel Becker, voorzitter Ronde Tafel 49 (links) en Joukje van den Berg, Polderpionier 2018 (rechts).
Foto: Klaas Eissens

ADVERTENTIES