5 jubilarissen bij Urker Zangers

zaterdag 29 april 2017 17.12 uur | laatst gewijzigd: maandag 01 mei 2017 13.47 uur | auteur: Ronald Koole

Op de 49ste Jaarvergadering van Mannenkoor ,,Urker Zangers”, mocht voorzitter Gerard Roskam maar liefst 5 koorleden in het zonnetje zetten vanwege het feit dat ze 40 jaar trouw lid zijn van het koor. De mannen ontvingen de gouden koorspeld voor op de revers van de smoking en een bos bloemen voor thuis.

Op de foto v.l.n.r.: Albert Metz (2de bas), Sieds Koopmans (2de bas), in het midden voorzitter Gerard Roskam, Tonny Ruiten (1ste tenor) en Rinze Kramer (1ste tenor). Op de foto ontbreekt koorlid Wouter de Boer (1ste tenor), al jaren woonachtig in Zoetermeer, maar altijd lid gebleven van het koor en nog steeds present bij de meeste optredens die het koor geeft.

Op de Jaarvergadering werd volop gepraat over de koorreis die het koor in november hoopt te maken naar Wales, waar het Urker mannenkoor onder andere zal meezingen tijdens het Wales Festival of Remembrance in Cardiff, een herdenking van de vele slachtoffers van WO1 – 1914/1918. Het bekende symbool van deze verschrikkelijke oorlog is de klaproos. Meerdere (lokale) mannenkoren zijn hierbij present en de ,,Urker Zangers” zijn als gastkoor uitgenodigd voor een gezamenlijk optreden, maar ook voor een eigen optreden. Het geheel wordt begeleid door de Band of the Royal Welsh.

ADVERTENTIES