Geke's Tiental maakt CD met het Leger des Heils

zondag 28 mei 2017 14.50 uur | laatst gewijzigd: zondag 28 mei 2017 15.54 uur | auteur: Ronald Koole

Zangeres en dirigent Geke van der Sloot gaat samen met Zangschool Geke`s Tiental een opname maken met het korps van het Leger des Heils in Leeuwarden. Maandag 29 mei neemt De Boer Audio het korps op bij het Leger des heils gebouw in Leeuwarden.

Geke van der Sloot: “We maken een CD met liederen ter troost en bemoediging. Liederen die  veel worden gezongen bij bijvoorbeeld begrafenissen”.

Naast het korps werken verder mee; Rienk Bakker op vleugel en Benny Ludemann op gitaar en Hans van Hemert schreef het lied : “Tot ons groot verdriet.”

Het is de bedoeling dat deze nieuwe CD in november verschijnt en het wordt dan de vijftiende CD van Geke`s Tiental.

Vorig jaar werkte Geke met haar zangschool samen met vluchtelingen en werd de CD ‘Geke zingt met vluchtelingen’ gelanceerd. Dit creëerde een platform voor artiesten onder de vluchtelingen.

Al snel ontstond de vraag om dit uit te breiden naar de doelgroep van daklozen. Met Ine Voorham, voormalig directeur van het Leger des Heils, in het Comité van Aanbeveling van Geke`s Tiental, ging het balletje aan het rollen. Kenmerkend voor Geke van der Sloot is dat zij steeds verbindingen probeert te leggen met groepen aan de rand van de samenleving.

Muziek verbindt en het helpt bij het verwerken van trauma`s. Zowel vluchtelingen als daklozen  hebben vaardigheden nodig die hen helpt een nieuw bestaan op te bouwen in een onzekere wereld.

De nieuwe actie van Geke voor het Leger des Heils kan worden ondersteund - zie hiervoor de site van Geke’s Tiental www.gekestiental.nl en daar kan de nieuwe CD met liederen ter troost en bemoediging ook worden besteld.

ADVERTENTIES