N50 weer dicht geweest vanwege ongeval

zondag 16 juli 2017 22.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 juli 2017 00.14 uur | auteur: Ronald Koole

Zondagavond is er opnieuw een ongeval gebeurd op de N50 ter hoogte van Kampen. Maandag was er ook al een ongeval met dodelijke afloop.

Het ongeval gebeurde rond 21:45 uur. Door nog onbekende oorzaak botsten daar twee auto's tegen elkaar. Bij het ongeluk zijn twee mensen gewond geraakt. Van hen is een met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de andere persoon is nog onduidelijk.  

De weg tussen Kampen en Kampen-Zuid is in beide richtingen dicht geweest. Rond 23:30 uur was de weg weer vrij. Onder meer een ambulance uit Emmeloord is ingezet bij het ongeval.

De gemeente Kampen gaf deze week aan in gesprek te willen met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) over de onveiligheid van de weg. Ook de provincies Overijssel en Flevoland moeten daarbij betrokken zijn.

De weg is volgens het gemeentebestuur zo onveilig dat sommige mensen er niet meer durven te rijden. Kampen wil dat de minister er daarom van doordrongen wordt dat de veiligheid van de N50 snel wordt verbeterd.

De gemeente strijdt daar al jaren voor en betreurt het dat een ongeluk zoals afgelopen maandag nodig is om de politiek in Den Haag wakker te schudden. De N50 is een drukke weg, er staan vaak files en er gebeuren veel ongelukken. Het stadsbestuur wil daarover in gesprek met de minister.

Bron/Foto: twitter.com/RTVOost

ADVERTENTIES