Expositie ´PolderPioniers´

vrijdag 15 september 2017 21.25 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 15 september 2017 22.30 uur | auteur: Ronald Koole

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder is drooggevallen. Na de drooglegging kwamen duizenden jonge mannen werken aan de ontginning van ruim 48.000 hectare nieuw land. Op de vooravond van het officiële moment van drooglegging presenteert Museum Schokland een bijzondere foto expositie, in samenwerking met fotograaf en ´derde generatie pionier’ Jarno Kraayvanger.

De indringende portretten vormen een eerbetoon aan al die polderwerkers die destijds met eigen handen de Noordoostpolder hebben vormgegeven. De expositie is afgelopen vrijdag in een overvolle museumkerk geopend, in het bijzijn van een aantal pioniers, inmiddels allen op hoge leeftijd. PolderPioniers is te bezichtigen tot en met 12 november.

Naast de portretserie toont Museum Schokland ook een aantal historische foto´s uit de pioniersperiode.  Deze privécollecties zijn in de loop der jaren door pioniers aan het museum geschonken. De meeste foto’s zijn nog niet eerder geëxposeerd.

Alles over de expositie ook in de uitzending van Onder de Toren van 11 september jl. Beluister dit terug via de website www.luister527.nl.

ADVERTENTIES