Goede week voor KV Emmeloord

dinsdag 19 september 2017 21.23 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 19 september 2017 22.25 uur | auteur: Ronald Koole

KV Emmeloord heeft een goed vervolg gegeven aan de eerste overwinning van vorige week. Afgelopen woensdag avond wonnen de korfballers uit Emmeloord in Leeuwarden tegen PALLAS ’08 nipt met 11-12 en zaterdagmiddag stond de wedstrijd in Kollum tegen Invicta/Figro alweer op het programma. Deze wedstrijd werd door Emmeloord overtuigend met 14-20 gewonnen.

Na een stormachtige dag kon Emmeloord zich in de avond opmaken voor de 2e competitiewedstrijd tegen PALLAS ’08 uit Leeuwarden. Beide ploegen hadden veel last van de toch nog aanwezig strakke wind, zodat de scores moeizaam konden werden genoteerd.  De vele mooie kansen voor de Emmeloorders werden niet goed afgemaakt en PALLAS’08 kon op deze manier goed bijblijven. Ook had Emmeloord in deze wedstrijd te maken met een tegenstander met makkelijk scorende heren en een viertal  dames die vaak het fysieke geweld opzochten.  Emmeloord en PALLAS’08 zochten de kleedkamers op met een ruststand van 5-6 in het voordeel van de Emmeloorders. De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Beide ploegen konden het verschil niet maken en de doelpunten werden eerlijk en gelijkmatig  verdeeld.  Bij een stand van 11-10 in het voordeel van PALLAS ’08 met nog 8 minuten te spelen, was het toch de ploeg uit Emmeloord die met fantastisch verdedigingswerk geduldig op zoek ging naar doelpunten voor de uiteindelijke overwinning. In deze spannende fase knokte Emmeloord zich naar een verdiende maar moeilijke overwinning van 11-12 en kon de zowaar 2e overwinning meenemen naar Emmeloord.

Nog maar net bijgekomen van de moeilijke wedstrijd tegen PALLAS’08, stond er voor Emmeloord alweer de volgende lastige wedstrijd tegen Invicta/Figro op het programma. Dat de weergoden ook afgelopen zaterdag redelijk wat effect hadden op korfballende Nederland, was ook in Kollum goed te merken. Een wolkbreuk vlak voor de te spelen wedstrijd betekende uitstel van de wedstrijd, aangezien het kunstgrasveld het vele water niet zo snel kon verwerken. Om 15.45 uur kon de wedstrijd voor de Emmeloorders dan eindelijk beginnen tegen het bekende Invicta/Figro. De beginfase van de eerste helft had Emmeloord enige moeite om tot score te komen.  Vele mooie aanvallen en ook het voorbereidend werk waren geweldig om te zien, maar Emmeloord liet door het missen van deze kansen Invicta/Figro redelijk in de wedstrijd blijven. Halverwege de eerste helft kon Emmeloord een voorsprong pakken van 7-9 en de ruststand van 8-10 kon worden genoteerd. Na de pauze werd er door de Emmeloorders nog energie gestoken in het goede verdedigingswerk en ook het afronden van geweldig ontstane aanvallen was erg effectief. Hierdoor kon Emmeloord snel uitlopen naar een tussenstand van 10-20 met een paar geweldige doelpunten. Wat ongelukkige tegendoelpunten door Invicta/Figro bepaalde de eindstand op 14-20 in het voordeel van een erg goed spelend Emmeloord. Henk Kallenkoot was erg tevreden over deze week en kan zich met de selectie voorbereiden op de thuiswedstrijden van zaterdag tegen het lastige en geroutineerde Harkema. KVE 2 speelt dan om 14:00 uur tegen Harkema 2 en KVE 1 begint om 15:30 uur tegen Harkema 1.

ADVERTENTIES