KV Emmeloord blijft winnen

dinsdag 10 oktober 2017 18.40 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 10 oktober 2017 19.46 uur | auteur: Ronald Koole

KV Emmeloord heeft de goede vorm te pakken. Het is nog ongeslagen in de competitie en won de afgelopen 2 weken ook van Elko in Elim en van DWA/Argo uit Winsum.

 

Verslag zaterdag 30 september:

De voorspellingen vòòr de wedstrijd kwamen zeker uit tegen het ook nog zonder puntverlies sterke Elko uit Elim. In het natte Elim werd het een echt korfbalgevecht, waarbij beide ploegen lieten zien waarom ze in de klasse beide bovenin klasse zo goed meedraaien. Duels werden op de grens over en weer uitgevochten, veel vrije ballen en strafworpen voor beide partijen zorgden voor een fysieke en mentale veldslag. De Emmeloorders trokken uiteindelijk aan het langste eind met een goede en zwaarbevochten overwinning van 16-20 en konden net als KVE 2 in de voorwedstrijd (6-12), de punten weer mee naar Emmeloord nemen. 
In de voorbereiding werd er gewaarschuwd voor de snel scorende dames en heren van Elko en dat bleek ook in deze wedstrijd niets minder waar. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen vliegend van start en stond er na een paar minuten al een score van 3-3 op het scorebord. Beide ploegen met een gezonde aanvalsdrang hadden er vanaf het begin zin in voerden het hoge wedstrijdtempo nog meer op tot halverwege de eerste helft met een tussenstand van 5-5. In deze fase brak een iets minder periode aan voor de ploeg uit Emmeloord. Men had meer moeite om het spel te maken door de verdedigende tactiek van Elko en verdedigend had men minder grip op de aanvallers van Elko. Dit vertaalde zich ook in een tussenstand van 8-5 voor de Elimers. Toch kwam de mentale en fysieke veerkracht van Emmeloord naar boven en kreeg Emmeloord weer positieve invloed  op de wedstrijd en kon een ruststand van 8-8 worden genoteerd. 
Na de pauze gaven beide teams elkaar geen enkele rust en ging het korfbalgevecht onverminderd voort.  Mooie kansen werden over en weer goed afgerond en halverwege was het Emmeloord  dat de druk ging opvoeren bij een tussenstand van 11-11. Elko had steeds meer moeite met het geweldige verdedigingswerk van de Emmeloorders en aanvallend brak er een zeer goede periode aan voor Emmeloord.  Deze periode met geduldige aanvalsspel, vele vrije ballen en uiteindelijk mooie doelpunten gaven de Emmeloorders de juiste richting en liepen in korte tijd uit naar 11-17. Elko gaf na deze snelle achterstand zeker niet op en het werd opnieuw een ware slijtageslag binnen en buiten de lijnen. De gemoederen binnen de lijnen liepen steeds meer op. De thuisploeg probeerde nog één keer aan te sluiten en verzamelde hun laatste krachten. Spannende laatste minuten waarbij de emoties hoog opliepen werden het zeker na een tussenstand van 16-18. Maar Emmeloord toonde in de laatste minuten veel zelfvertrouwen en volwassenheid en bepaalde de eindstand op 16-20 met twee fraaie doelpunten.  
Emmeloord moest deze wedstrijd tot op de bodem gaan. Maar de aanwezige weerbaarheid en geweldige veerkracht bepaalden ook nu weer het verschil. 

Verslag 7 oktober 2017:

Een kletsnat speelveld, stuifregen, een lastige tegenstander uit Winsum (GR) en veel gemiste kansen waren de belangrijkste elementen waar de korfballers van Emmeloord zaterdagmiddag mee te maken kregen. De koploper had een lastige middag tegen het tactisch goed verdedigende DWA/Argo, maar ook de vele gemiste kansen zorgden deze wedstrijd voor een kleine overwinning op de korfballers uit Winsum. Het aanwezige publiek met paraplu zag na het laatste fluitsignaal een eindstand van 16-14 op het scorebord.

DWA/Argo stuurde deze wedstrijd in ieder vak een redelijk luchtbrigade het veld in. Twee heren van boven de 2 meter maakten het vertrouwde aanvalsspel van Emmeloord erg moeilijk en bij Emmeloord mistte de nodige scherpte in de afronding. Het missen van vele mooie kansen en een tegenstander die ook moeite had met scoren, ondanks de sterke korfbezetting van de fysiek sterke heren van DWA/Argo, leverde een eerste helft op die maar moeilijk op gang wilde komen. Wel zaten de Emmeloorders al snel op een veilige marge van twee doelpunten verschil en gingen de rust in met een tussenstand van 6-4.

De pauze was het moment voor Henk Kallenkoot om zijn ploeg wat scherper het veld in te sturen voor de tweede helft, maar ook om aan te geven zeker niet in paniek te raken. Langer de tijd nemen voor het oplossen van de verdedigende tactiek van deze tegenstander en het afronden van de vele kansen moesten het verschil groter kunnen maken.

Na de pauze was het Emmeloord dat het wedstrijdbeeld bepaalde en in deze fase de afronding van de vele kansen en het verdedigingswerk wel goed voor elkaar had. Een goede fase van de Emmeloorders waarin ze snel wegliepen naar een stand van 12-7 en DWA/Argo moeite had om aan te sluiten. Met nog 10 minuten te spelen leek Emmeloord nog verder weg te lopen, maar na een stand van 15-10 was het toch DWA/Argo dat nog één keer probeerde om zich in de wedstrijd terug te vechten. Dit lukte de Winsumers gedeeltelijk, maar Emmeloord raakte niet in paniek en bepaalde de eindstand op 16-14.

Henk Kallenkoot was na afloop matig tevreden: “Blij met de overwinning, maar niet altijd met het vertoonde spel . Niet scherp genoeg de gehele wedstrijd om snel het verschil te maken en dan kun je het moeilijk krijgen. Een lastige tegenstander met een tactisch verdedigingsplan en dan deze wedstrijd winnen, is ook een kwaliteit van onze ploeg op dit moment. Dat in deze wedstrijd de scherpte in het afronden van kansen minder aanwezig was, kan gebeuren. Dat toont maar weer aan dat we een ploeg in ontwikkeling zijn en dat dit soort wedstrijden zeker bij het leerproces horen”.

Komende zaterdag gaat de selectie van Emmeloord op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. KVE 2 speelt om 14.00 uur tegen Lintjo 2 en KVE 1 speelt om 15.30 uur tegen Lintjo 1 en beloven altijd bijzonder lastige wedstrijden te worden. Het zijn ook de laatste wedstrijden op het veld voordat de voorbereiding van het nieuwe zaalseizoen kan beginnen.

ADVERTENTIES