Voorronde NK 3x3 basketbal bij Ceres

maandag 30 oktober 2017 21.02 uur | laatst gewijzigd: maandag 30 oktober 2017 21.18 uur | auteur: Ronald Koole
Basketbal | Foto: jenny.claes

Basketbalvereniging Ceres uit Emmeloord organiseert zaterdag 30 december, samen met de NBB, één van de landelijke voorronden van de Streetball Masters Tour; het Nederlands kampioenschap 3x3.

Liefhebbers van 3x3 basketbal uit heel Nederland kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor één van de twaalf categorieën die in Emmeloord aan bod komen. De winnaars van elke categorie zijn gekwalificeerd voor de landelijke finale. De oorspronkelijke winter- en zomertour van Streetball Masters zijn samengevoegd tot één grote mega 3x3 tour, bestaande uit liefst 25 toernooien. Emmeloord is één van de nieuwe speelplaatsen. Voorzitter Arjan van de Beek van BV Ceres is blij met de toekenning als speelplaats en de mogelijkheid om daarmee spectaculair basketbal naar Emmeloord te halen: ‘Eén van onze belangrijkste doelen als vereniging is het bekend maken van de basketbalsport in onze eigen regio. We krijgen nu de kans om een relatief nieuwe variant, het 3 tegen 3 spel, te promoten in onze eigen Bosbadhal.'

Er zijn tijdens het toernooi twaalf leeftijdscategorieën, waaronder voor de jeugd U10 en U13 (Mix) en U15 (voor zowel mannen en vrouwen), maar ook U18, U23 en 23+ voor mannen en vrouwen bij de senioren. De winnaars per categorie plaatsen zich voor de finale die in de zomer van 2018 wordt gehouden.

ADVERTENTIES