Zelfpluktuin open in Herfstvakantie

dinsdag 17 oktober 2017 21.24 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 17 oktober 2017 22.24 uur | auteur: Ronald Koole

Trek je laarzen aan, pak een kruiwagen en kom je eigen appels en peren oogsten bij Vink Fruitboerderij in Kraggenburg. De zelfpluktuin is tijdens de herfstvakantie vanaf woensdag 18 oktober t/m zaterdag 28 oktober elke dag geopend (m.u.v. zondag 22 oktober).

Op deze dagen staan fruitspecialisten klaar om te helpen bij de zoektocht naar de mooiste stukken fruit. Momenteel zijn de volgende rassen plukrijp: Elstar, Golden Delicious, Jonagold, Red Prince, Roblos en Fuji en de peer Doyenné du Comice. Op beide woensdagen kunnen kinderen een ritje maken met de pluktrein door de boomgaard. Bij de gezellige koek & zopie kraam is heerlijke appelsap, koffie en thee en een kop soep te koop.

De herfstmaanden staan bekend als de oogstmaanden. Dit kan geproefd worden in de boerderijwinkel van Vink. Deze is rijkelijk gevuld met vers- en streekproducten zoals pompoenen, boerenkool en stoofperen. Neem ook een kijkje in de ambachtelijke keuken waar jams, fruitsauzen en stoofperen worden bereid. 

Een leuk educatief uitje voor het hele gezin! De entree voor de pluktuin is gratis. Vink Fruitboerderij is te vinden aan de Zuiderringweg 13 II te Kraggenburg.

ADVERTENTIES