Tollebeek viert feest

zondag 29 oktober 2017 14.27 uur | laatst gewijzigd: zondag 29 oktober 2017 14.30 uur | auteur: Ronald Koole

Zaterdagmiddag is er in Tollebeek feest gevierd in verband met de afronding van een aantal grote projecten in het dorp.

 In Tollebeek is het een goede traditie om Tollebekers die veel voor het dorp betekenen, op te nemen in de Walk of fame. Voormalig voorzitter van dorpsbelang Jan Swart heeft zaterdag zijn voet- en handafdruk mogen vereeuwigen in beton zodat ook hij een plaats krijgt in de 'Walk of fame'. 

Ook is de trailerhelling in gebruik genomen. De trailerhelling was onderdeel van de dorpsvisie en is uitgevoerd door de provincie Flevoland. Roeivereniging de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek zal de trailerhelling openen door één van hun 3 sloepen te water te laten.

Het Tempeltje, een icoon voor Tollebeek, is door vrijwilligers geplaatst toen de hele loswal is opgeknapt. Na vele jaren was de vlonder in dusdanig slechte staat dat zelfs Sinterklaas hier niet meer aan kon meren. Deze is met hulp van de gemeente en veel vrijwilligers volledig vervangen. Het Tempeltje staat er weer prachtig bij. 

Als laatste is er bij de hoek Vossenburcht-Nimrodstraat het kunstwerk 'Maria met spelende kinderen' onthuld. In de voorbereiding op de sloop van de Mariaschool was het de vraag of het kunstwerk behouden kon blijven. Vele bedrijven en specialisten zijn gevraagd, maar durfden dit niet aan. Uiteindelijk is het kunstwerk vlak voor de sloop van de Mariaschool uit de gevel gered door 3 vrijwilligers. De gevel heeft versteviging en een lijst gekregen en zal op zijn tijdelijke plek onthuld worden. Wanneer de nieuwbouw van een appartementencomplex en enkele losse woningen op de plek van de voormalige Mariaschool over enkele jaren is gerealiseerd zal het kunstwerk van ruim 3 ton op zijn definitieve plek worden gezet.

Foto: Twitter.com/IGWNOP

ADVERTENTIES