Economie groeit met 3% in NOP

maandag 30 oktober 2017 19.51 uur | laatst gewijzigd: maandag 30 oktober 2017 21.17 uur | auteur: Ronald Koole
Did you know? Euros actually increase in size as they increase in value. So a €20 note is bigger than a €10, which is bigger than a €5. | Foto: Kristin Hume

De economie in gemeente Noordoostpolder groeit, dat blijkt onder meer uit de voorlopige resultaten van het werkgelegenheidsonderzoek van provincie Flevoland.

De werkgelegenheid is toegenomen. Het gaat om 741 banen in Noordoostpolder en dat is een groei van maar liefst 3% (tegenover 1,3 % in de provincie Flevoland). Bovendien zien we een daling in het aantal niet-werkende werkzoekenden en dat het aantal werkloosheiduitkeringen met 23% is gedaald.

Bijna alle banen die er bij zijn gekomen, zijn fulltime banen. Vooral in de zakelijke dienstverlening is het aantal banen gegroeid. Uitzendbureau’s vallen ook onder deze categorie. Dat is een bekend beeld. Als de economie aantrekt, is dat meestal eerst zichtbaar bij de uitzendbureau’s. Bedrijven nemen bij een aantrekkende economie niet direct mensen in vaste dienst, maar huren eerst extra personeel in via een uitzendbureau. 

Nadat er jaren sprake is geweest van een dalende trend is er ook een lichte stijging te zien in het aantal banen in de landbouw (+38). Het aantal banen in sector ‘vervoer en opslag’ is met 141 gedaald.

ADVERTENTIES