CU-SGP NOP: vol inzetten op N50

maandag 27 november 2017 00.00 uur | laatst gewijzigd: maandag 27 november 2017 07.09 uur | auteur: Pamela Borg

Eerder kwamen berichten naar buiten dat de aanpak van de N50 wordt vertraagd tot 2023. De fractie van de ChristenUnie-SGP in de Noordoostpolder heeft vragen gesteld over deze berichten. Sjoerd de Boer: "We vinden dat de N50 veel eerder moet worden aangepakt. Er gebeuren teveel ernstige ongelukken. Alle lobby-inzet richten we op een belangrijk overleg wat binnenkort in de Tweede Kamer op de agenda staat."

Op de rijksweg N50 staan vaak files en vinden vaak aanrijdingen plaats. De Tweede Kamer heeft eerder al via een motie 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de weg aan te pakken. Nu komen er berichten naar buiten dat de aanpak wordt uitgesteld naar 2023. " Dit kan echt niet, hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voor we de weg aanpakken?", aldus De Boer (CU/SGP).
Geluid laten horen aan de Tweede Kamer
Op 11 december staat een belangrijk overleg in de Tweede Kamer. Dan worden de projecten besproken die de komende jaren worden aangepakt door het rijk. De N50 staat nu niet op deze lijst om aan te pakken. "De lobby vanuit provincies en gemeenten loopt al heel lang. We willen nu álles inzetten op dit overleg in de Tweede Kamer. 

ADVERTENTIES