Vriendschappelijk huisbezoek van start

zondag 26 november 2017 15.08 uur | laatst gewijzigd: zondag 26 november 2017 15.09 uur | auteur: Pamela Borg

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol, maar er zijn ook mensen die niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden!

Een Vriendschappelijk Huisbezoek kan de eerste stap zijn om op een eenvoudige manier contacten te leggen en daarmee een isolement te voorkomen of te doorbreken!
Humanitas Noordoostpolder verbindt met dit project deelnemers en vrijwilligers, met zo mogelijk dezelfde interesses. Nicolien de Jong, coördinator bij Vriendschappelijk Huisbezoek verteld: "sociale contacten zijn onontbeerlijk en verrijken een mensenleven of je nu jong of oud bent. Toch zijn er mensen die nauwelijks iemand zien en dat kan diverse oorzaken hebben. Ziekte, echtscheiding, verlies van werk, moeilijk contact kunnen leggen of het proces van ouder worden kunnen redenen zijn. Een vrijwilliger kan het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten." Begin volgend jaar gaat Humanitas Noordoostpolder van start met dit project, en daarvoor zijn zij nog op zoek naar vrijwilligers. Voor meer informatie, neem contact op met coördinator Nicolien de Jong: tel 06 127 39 725 of kijk op de website

ADVERTENTIES