CDA Urk kiest Hans Crebas

woensdag 29 november 2017 15.39 uur | laatst gewijzigd: woensdag 29 november 2017 16.16 uur | auteur: Pamela Borg

Hans Crébas is gekozen tot lijsttrekker van het CDA Urk voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Het is voor het eerst dat hij voor het CDA de kar trekt. Achter hem staat een flink aantal nieuwkomers klaar die de komende vier jaar het CDA-geluid in de Urker gemeenteraad moeten laten klinken.

Hans is oud-voorzitter van CDA Urk en maakt op dit moment deel uit van de steunfractie. In die rol is hij lid van een raadscommissie. “Ik ben met hart en ziel een CDA’er”, zei hij bij het aanvaarden van het lijsttrekkerschap. “Ik heb een fantastische groep kandidaten achter me met wie ik een heel goede campagne hoop te voeren. Ik ben trots en dankbaar dat ik die groep mensen mag leiden.”
Nieuwe namen
De top 10 bevat nogal wat nieuwe namen. Zo is de nummer 2, Jurie van de Berg, net als Hans nu nog actief als commissielid, maar hij zal in maart vrijwel zeker de overstap naar de raad maken. Nummer 3 is Marjanne Romkes-Foppen, de hoogst genoteerde vrouw. Zij heeft nog geen politieke ervaring. Zij zit momenteel in de laatste fase van haar studie Geschiedenis aan de universiteit van Groningen, waarvoor ze de geschiedenis van het Urker Vissersmonument onderzoekt.

ADVERTENTIES