Politiek voorstander Waterloopbos

woensdag 29 november 2017 14.46 uur | laatst gewijzigd: woensdag 29 november 2017 16.18 uur | auteur: Pamela Borg

Hoewel het raadsvoorstel maandagavond nog niet in stemming is gebracht, wil een meerderheid van de gemeenteraad ruim twee ton bijdragen aan de plannen van Natuurmonumenten met het Waterloopbos. De organisatie wil het bos aantrekkelijker maken voor bezoekers. Als Noordoostpolder over de brug komt, draagt provincie Flevoland 1,5 miljoen euro bij aan het plan.

Natuurmonumenten wil de komende jaren onder meer een nieuwe entree, een Deltamonument, een uitkijktoren en een speeltuin realiseren. Dat moet zorgen voor een verdubbeling van het aantal bezoekers tot 150.000 per jaar. Wethouder Wijnants denkt dat die toename deels bij de buren van Steenwijkerland kan worden gezocht, zo stelde hij maandag tijdens de Commissie Bestuur, Financiën en Economische Zaken. Toeristen die Giethoorn aandoen zouden ook het bos kunnen bezoeken. Dat past bovendien uitstekend bij de toenemende internationale aandacht voor de Nederlandse waterwerken. 
Wethouder Wijnants wijst op het economisch belang. Meer bezoekers betekent meer werkgelegenheid. Hij vindt Natuurmonumenten een ‘solide partij’ om de plannen verder uit te werken. Omdat ONS nog over het voorstel wil debatteren, haalde het maandag de raadsvergadering niet. De politiek moet zich nu in december definitief uitspreken.

ADVERTENTIES