sc Emmeloord wint van Dedemsvaart

zondag 03 december 2017 21.53 uur | laatst gewijzigd: zondag 03 december 2017 21.57 uur | auteur: Ronald Koole

Eindelijk is de Bingo eens goedgevallen voor de dobberende trainer Arnold Roossien en zijn blauwe brigade. In een verrassende kerstboomopstelling heeft een dynamisch en energiek sc Emmeloord met 0 - 3 bij sv Dedemsvaart gewonnen en op indrukwekkende wijze het uitsyndroom aan diggelen geschoten.

In een week waar alle kerstballen uit de kerstboom vielen en ook de piek haar glans verloor was deze trainer genoodzaakt om alles om te gooien en de kerstboom opnieuw op te tuigen.

Na enkele slapeloze en roerige nachten werd Trainer Arnold Roossien ineens badend in het zweet wakker en kwam de staf in een geheimzinnig topverleg bij elkaar om de nieuwe kerstverlichting te bespreken.

Vandaag vielen alle puzzelstukjes op hun plaats en leverde sc Emmeloord met de nieuwkomers Wouter van der Velden en Bilal Boundati een teamprestatie van formaat.

De opstelling van sv Dedemsvaart:

Daan Zwinselman, Twan Dekker, Nick Hofman, Ruben Klinkenberg, Patrick Pater ( 70e Jermain van 't Zand ), Jim Veltmaat, Dennis Eggen ( 60e Reamon Knol ), Rutger Postma, Noah Schuurman, Danny Kuiper en Dilan van Bree.

Wissels: Julian Brouwer, Reamon Knol, Ben Gerritsen en Jermain van 't Zand.

Technische staf: Arnoud Rouwenhorst en Vincent Koopman

Teammanager: Thijs Iliohan

Medische staf: Manon Cazemier en Jonathan De Wagt.

Assistent scheidsrechter: Dhr. G.J. de Lange.

 

De opstelling van sc Emmeloord:

Ruben Doorn, Guido Vissers, Harm van Wieren, Wouter Spit, Wouter van der Velden, Mark Staal, Mart Matthijssen, Bilal Boundati, Wiebe Koopmans ( 75e Emiel de Vries ), Bastian Tabak ( 82e Hans Langedijk ) en Jeroen Sipma ( 45e Rik Beekman ).

Wissels: Doelman Tim Schaafsma, Hans Langedijk, Emiel de Vries en  Rik Beekman.

Geblesseerd/afw: Remco Jonkman, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Rick Sliep, Gerke Schaap, Robin Elsinga en Koen Boneschansker.

Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.

Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.

Medische staf: Arianne Bruin

Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

 

De scheidsrechter: Dhr.Ottens uit Rolde

Toeschouwers: 150.

 

Een verre vriend!

Nog nooit eerder speelden sv Dedemsvaart en sc Emmeloord tegen elkaar en daarom was het hartverwarmend en ontroerend door in het programmaboekje een verre vriend te worden genoemd.

Er zijn inderdaad veel overeenkomsten tussen beide clubs en nadat wij zeer gastvrij en vriendelijk waren ontvangen begon Trainer Arnold Roossien aan zijn wedstrijdbespreking.

We gaan vandaag goede dingen doen en onszelf belonen sprak de trainer zijn manschappen bemoedigend toe.

Enkele tientallen sc Emmeloord supporters hadden de moeite genomen om naar Dedemsvaart af te reizen om De Blauwen een hart onder de riem te steken.

De stemming zat er goed in want vooraf had het tweede elftal met 1 - 4 bij FVC in Leeuwarden gewonnen.

 

Kerstboomopstelling:

Trainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet beschikken over Remco Jonkman, Gokhan Pala, Rick Sliep en Maarten Ebbers en moest behoorlijk improviseren om goed voor de dag te komen.

Normaliter speelt Guido Vissers altijd op het middenveld, maar vandaag werd hij ineens tot rechtsback gebombardeerd.

Op de linksback stond het grote jeugdtalent Wouter van der Velden die iedereen verbaasde met zijn volwassen manier van spelen.

De centrale verdedigers Wouter Spit en Harm van Wieren kregen de opdracht mee om de linies kort en compact op elkaar te houden.

Op het middenveld maakte de technicus Bilal Boundati zijn debuut in het eerste met daaromheen het betonnen blok met Mark Staal en Mart Matthijssen.

In de voorhoede moesten Jeroen Sipma, Wiebe Koopmans en spits Bastian Tabak voor de doelpunten gaan zorgen.

 

Brutaal en verrassend!

De Emmeloorders kwamen brutaal en verrassend uit de startblokken.

Nadat een steekballetje op Bilal Boundati ternauwernood werd onderschept leverde een eentwee tussen Guido Vissers en Jeroen Sipma een corner op.

Deze corner genomen door Wiebe Koopmans schampte bovenkant lat.

In deze levendige beginfase moest de doelman van Dedemsvaart twee keer in actie komen om Mart Matthijssen en Bastian Tabak van het scoren te houden.

 

Een enerverende eerste helft!

Beide teams schotelden het publiek een hartverwarmende en energieke eerste helft voor.

In een hoog tempo golfde het spel op en neer en zochten beide teams fris en frivool de aanval.

Bij sv Dedemsvaart zorgden Danny Kuiper, Noah Schuurman en Dilan van Bree voor een constante dreiging.

Nadat een schot van Danny Kuiper ternauwernood werd geblokt vond even later de grillige Noah Schuurman doelman Ruben Doorn op zijn weg.

 

Moeilijke fase!

In de 15e minuut deed zich de eerste grote kans voor sv Dedemsvaart zich voor toen een voorzet van Rutger Postma op het hoofd van Danny Kuiper belandde, maar doelman Ruben Doorn bracht knap redding.

Kort hierop in de 17e minuut leverde Noah Schuurman de perfecte voorzet op Danny Kuiper af, maar oog in oog met doelman Ruben Doorn vergat Danny Kuiper te scoren en verdween zijn schot rakelings naast het doel. Hier kwam sc Emmeloord goed mee weg.

 

Het hek van de dam!

De thuisploeg kreeg nu de smaak te pakken en voerde het tempo op om een snelle voorsprong te forceren.

Heel even gingen de polderboys door een moeilijke periode toen Dilan van Bree en Danny Kuiper dreigend voor het Emmeloordse doel opdoken waar doelman Ruben Doorn een puike partij stond te keepen.

Gaandeweg ging de storm even liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.

 

Het dynamische middenveld!

Met een gigantische dosis energie knokten de polderboys zich over het dode punt heen en waren er via Jeroen Sipma, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak drie kleine kansjes te noteren.

Na een vloeiende aanval tussen Bastian Tabak en Wiebe Koopmans werd Jeroen Sipma gevonden, maar de doelman van Dedemsvaart bracht redding.

Op het middenveld vochten Mark Staal en Mart Matthijssen voor elke millimeter en was Bilal Boundati een rots in de branding.

De debuterende Bilal Boundati speelde met lef en flair en liet zich regelmatig voorin zien.

Een afstandsschot van Bilal Boundati zeilde rakelings naast.

 

De voorsprong!

In de 24e minuut namen de polderboys heel brutaal via Wiebe Koopmans een 0 - 1 voorsprong toen Jeroen Sipma met een steekbal Bastian Tabak op avontuur stuurde.

Met zijn uitschuifbare benen frommelde Bastian Tabak zich een weg richting het vijandelijke doel en wist hij de doelman te omspelen, maar omdat het schuivertje tergend langzaam rolde zorgde Wiebe Koopmans voor het laatste zetje voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.

 

Een ontketend sv Dedemsvaart!

De thuisploeg liet er geen gras over groeien en ging nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

In een hoog tempo werden de flanken gezocht en moest de verdediging van sc Emmeloord volop aan de bak.

Met name de backs Guido Vissers en Wouter van der Velden kregen het nu zwaar te verduren om Dilan van Bree, Noah Schuurman en Rutger Postma in toom te kunnen houden, maar onder aanvoering van Harm Aboe van Wieren en Wouter Spit hield de verdediging stand.

De thuisploeg kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar doelman Ruben Doorn groeide nu met de minuut en bracht beide keren fraai redding.

 

Tegenvaller!

Vlak voor rust kwamen de Emmeloorders er in de snelle omschakeling gevaarlijk uit, maar inzetten van Bilal Boundati en Jeroen Sipma leverden niets op.

Plotseling bleef aanvaller Jeroen Sipma kermend van de pijn geblesseerd op het veld liggen.

Met een ernstige liesblessure kon Jeroen Sipma niet meer verder en kwam Rik Beekman hem vervangen.

Na een slopende eerste helft gingen beide teams met een 0 - 1 tussenstand voor sc Emmeloord rusten.

 

Goede dingen doen!

Trainer Arnold Roossien hamerde in de rust op de concentratie en scherpte en gaf het team de opdracht mee om compact in de posities te blijven spelen.

Nu Dedemsvaart moet komen ontstaat er ruimte in de snelle omschakeling dus laten we goede dingen doen en onszelf belonen!

 

Strakke organisatie!

In een energieke en meeslepende tweede helft stond het tactisch en organisatorisch goed bij sc Emmeloord.

De thuisploeg probeerde nog even in een hoog tempo iets te forceren maar er was geen doorkomen meer aan.

Het gehele team van sc Emmeloord ging nu voorop in de strijd en hield de linies hermetisch gesloten.

Met name Harm van Wieren, Wouter Spit, Mart Staal en Mart Matthijssen bewaakten het ijzeren gordijn, maar ook de backs Guido Vissers en jeugdspeler Wouter van der Velden gaven niets meer kado.

 

De bikkel!

Plotseling kreeg middenvelder Mart Matthijssen een bal tegen zijn hoofd en bleef Rambo even roerloos liggen, maar dankzij de zachte handen van verzorgster Arianne Bruin kon deze blauwe bikkel tot ieders opluchting de wedstrijd weer hervatten.

 

Het tweede doelpunt!

De thuisploeg probeerde aan te zetten, maar moest in de omschakeling constant oppassen voor de messcherpe counters van sc Emmeloord.

Langzaam ebte de krachten weg bij sv Dedemsvaart en kwamen de polderboys er razendsnel gevaarlijk uit.

In de 55e minuut lanceerde Wiebe Koopmans met een slimme steekbal Rik Beekman die op zijn beurt de doelman van sv Dedemsvaart op zijn weg vond.

In de 65e minuut kwam sc Emmeloord uit een razendsnelle counter via Bastian Tabak op een bevrijdende 0 - 2 voorsprong.

Hier ging een enorme lange rush van Rik Beekman aan vooraf.

Terwijl iedereen al rekening hield met een kansloze missie haalde Rik Beekman op wilskracht de achterlijn en leverde deze Blonde Torpedo de perfecte voorzet af op Magic Box Bastian Tabak.

Met een schitterende volley scoorde Bastian Tabak de 0 - 2 voor sc Emmeloord.

Er volgde een gigantische ontlading in het blauwe kamp en bij de meegereisde supporters.

 

De slotfase!

Trainer Arnold Roossien bracht nu Emiel de Vries en later ook nog Hans Langedijk voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans en Bastian Tabak in de ploeg. Beide spelers verlieten onder een staande ovatie van de blauwe supporters het veld.

De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten, maar doelman Ruben Doorn werd er niet warm of koud van en bracht redding op inzetten van Dilan van Bree en Reamon Knol.

Een kopbal van Nick Hofman zeilde rakelings naast waarna de polderboys er weer snel uitkwamen.

In de 80e minuut zorgde invaller Emiel de Vries voor de assist op de ontketende blonde torpedo Rik Beekman.

Met een verwoestende uithaal scoorde de sterk spelende Rik Beekman de 0 - 3 voor sc Emmeloord en kreeg de blauwe piek in de kerstboom zijn glans weer terug.

 

Teamprestatie van formaat!

De gehele wedstrijd stond trainer Arnold Roossien als een bezetene te coachen en zijn team aan te sturen, maar na het laatste fluitsignaal zag je de opluchting en de twinkeling in zijn pretoogjes.

Na een roerige week vol met tegenvallers is het gelukt om met het uitsyndroom af te rekenen. De bingo is eindelijk gevallen!

Zelfs onze befaamde criticaster Fedde straalde van trots!

Het gehele team verdiend een groot compliment met het vertoonde spel en deze wedstrijdmentaliteit.

De spelers namen elkaar op sleeptouw en werkten hard voor elkaar.

Het is moeilijk om een man van de wedstrijd te noemen want Mark Staal en de nieuwkomers Bilal Boundati en Wouter van der Velden leverden een topprestatie waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vielen.

Toch was er een speler die zijn team niet in de steek liet en zelfs even dizzy bleef liggen en toch weer op stond om verder te gaan.

Man of the match bij sv Dedemsvaart: Dilan van Bree

Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen.

 

De polderboys zijn door deze overwinning naar de achtste plek geklommen en doen weer volop mee.

In deze rare competitie verliest de koploper vv Valthermond zeer verrassend met 1 - 0 bij hekkensluiter vv Ruinerwold en ligt alles weer open.

 

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Beilen. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.

De voorbeschouwing volgt later komende week.

Rest mij om sv Dedemsvaart te bedanken voor de gastvrijheid en ons als een verre vriend te beschouwen.

 

Alle uitslagen van de tweede klasse L:

sv Dedemsvaart  -  sc Emmeloord  0 - 3

vv Beilen  -  sv Olyphia Noordwolde  3 - 2

vv Raptim Coevorden  -  Lemelerveld  1 - 2

vv Zuidwolde  -  Germanicus Coevorden  1 - 3

sc Stadskanaal  -  sc Erica  4 - 1

VKW Westerbork  -  vv Heerde  4 - 1

vv Ruinerwold  -  vv Valthermond  1 - 0

 

Verslaggever: Klaas Huisman.

 

ADVERTENTIES