Twee personen aangehouden na dollemansrit

woensdag 06 december 2017 18.19 uur | laatst gewijzigd: woensdag 06 december 2017 19.37 uur | auteur: Ronald Koole

Twee mannen in een Poolse auto hebben dinsdagavond 5 december een nat pak opgelopen na een dollemansrit door Emmeloord.

Rond 21:5 uur kreeg de politie een melding van een auto die heel hard door het centrum van Emmeloord reed. De auto had rondom schade en had vermoedelijk eerder een aanrijding gehad. Een getuige gaf de rijrichting van de auto door, waarna het voertuig uiteindelijk tot stilstand kwam op het terrein van GeesinkNorba aan de Betonweg. Dit gebeurde nadat hij dwars door een hek van het bedrijf was gereden. Beide mannen, 26 en 27 jaar oud zonder vaste woon-of verblijfplaats, verlieten de auto en sprongen de Zwolsevaart in. De agenten hebben ze daar uit het water gehaald en gearresteerd.

Het tweetal is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Vervolgens zijn ze door de politie aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Ze zitten momenteel nog vast.

 

Volgens de politie bleek uit onderzoek dat de mannen niet onder invloed van alcohol waren. De verdachten zitten vast en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het motief om weg te rijden. De politie wacht dit nog af in het kader van het onderzoek.

Bron/Foto's/Video's: Regio25NL

ADVERTENTIES