Spectaculaire winst voor KV Emmeloord

woensdag 06 december 2017 18.31 uur | laatst gewijzigd: donderdag 07 december 2017 10.42 uur | auteur: Ronald Koole

De korfballers van Emmeloord lieten afgelopen zaterdag tegen Invicta/Figro in de laatste 20 minuten dan eindelijk hun ware gezicht zien. In een spectaculaire 2e helft gaven collectieve strijdlust, zeer effectief en gevarieerd aanvalsspel van de ACVO-formatie de doorslag. Dat deze wedstrijd maar stroef voor de Emmeloorders op gang kwam met een ruststand van 12-8 en een tussenstand van 17-11 in de 10e minuut van 2e helft was achteraf jammer en zeker onnodig.

Terwijl het publiek van Invicta/Figro geloofde in een afstraffing van de polderploeg, bleef Emmeloord geloven in een goede afloop. De inhaalrace van Emmeloord halverwege de 2e helft was spectaculair.

Het energieke verdedigingswerk en het fantastische en effectieve aanvalsspel waren weer goed in evenwicht en de Emmeloorders lieten zien hoeveel korfbalklasse er in de ploeg aanwezig is. De geweldige slotfase van Emmeloord met een eindstand van 23-26 voerde na de wedstrijd de boventoon en niemand had gelukkig niet meer over het matige begin van deze wedstrijd.  

Zaterdagavond hadden beide ploegen de intentie om snel op voorsprong te komen. Invicta/Figro lukte dit vanaf het eerste fluitsignaal het beste en had in een scherp schietende heer een belangrijke puntspeler in hun snelle aanvalsspel. Na 5 minuten stond Emmeloord 4-1 achter en het lukte Emmeloord niet om het effectieve aanvalsspel een goed vervolg te geven. Toch wist Emmeloord halverwege de eerste helft in de 19e minuut de schade beperkt te houden met een tussenstand van 7-7 en kort daarna een voorsprong te pakken van 7-8.  Na deze voorsprong was het Invicta/Figro dat toch weer het initiatief naar zich toe trok en de ruststand van 12-8 noteerde.

Na teleurstellende  1e helft probeerde Emmeloord de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een beter scorend Invicta/Figro liet Emmeloord niet dichterbij komen. Maar na een tussenstand van 17-11 in de 10e minuut hadden de Kollumers een mindere fase, terwijl het geloof en de wilskracht bij Emmeloord in een snel tempo terugkwamen. Verdedigend werden er goede tactische keuzes gemaakt en aanpassingen gedaan en de doelpuntenmachine van Emmeloord kwam eindelijk op gang. In de 20e minuut bereikten de Emmeloorders een tussenstand van 20-18 en vonden hiermee ook de gewenste aansluiting om direct uit te lopen naar 20-22 in de 24e minuut. In deze periode was het met het vertrouwen in een goede afloop bij de korfballers van Invicta/Figro gedaan en liet Emmeloord zien, wat ze de 1e helft niet konden laten zien, erg goed verdedigingswerk en geweldig aanvalsspel. Emmeloord ging de laatste minuten door met afronden van mooie scoringskansen om absoluut zeker te zijn van de overwinning. De eindstand werd 23-26 en de moe gestreden Emmeloorders konden met voldoening en vele complimenten weer richting Emmeloord vertrekken. Een mooie overwinning om mee thuis te komen en een mooie voorbereiding op de volgende wedstrijd tegen het lastige Harkema.

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord thuis tegen Harkema om 19:45 uur in de Bosbadhal Hal 1 te Emmeloord. De jonge ploeg van Emmeloord verdient en verwacht veel, heel veel publiek.

ADVERTENTIES