Ervaren Berthoo Lammers lijsttrekker ONS

woensdag 06 december 2017 20.13 uur | laatst gewijzigd: woensdag 06 december 2017 20.13 uur | auteur: Ronald Koole
Foto: Jef de Vries

Berthoo Lammers, het meest ervaren raadslid van gemeente Noordoostpolder, is opnieuw lijsttrekker van ONS, Onze Nieuwe Samenleving. Lammers, die vanaf 2006 in de gemeenteraad zit, heeft zich in de afgelopen elf jaar bewezen als het meest kritische raadslid. Scherp en confronterend, maar gebaseerd op feiten, controleert hij het college. Om als raad tot een transparante besluitvorming te kunnen komen.

Confronterend en constructief wil hij met ONS Noordoostpolder ook in de periode 2018-2022 zijn. Dus geen collegebesluiten meer die burgers en ondernemers niet willen, zoals in Emmeloord-Centrum.  Ook bij andere grote projecten, die de leefomgeving ingrijpend veranderen, moeten burgers nauw worden betrokken.  Heldere inzichtelijke besluitvorming,  zorgt bijna als vanzelf voor een gezondere financiële huishouding van de gemeente, is de overtuiging van Lammers.

ONS wil de dorpen steunen in het kader van de krimp, die veel kernen ervaren, bijvoorbeeld door het toestaan van het bouwen van levensloopbestendige woningen in inbreidingsprojecten. De cohesie in de dorpen mag daarnaast niet lijden onder te grote aantallen arbeidsmigranten, die niet willen integreren.

ONS wil de polder  vrijmaken van de ellende die soft- en harddrugs veroorzaken, door sterker de wet te handhaven én snelrecht (lik-op-stuk-beleid) toe te passen. Lammers wil met zijn partij blijven knokken voor een basisziekenhuis, in plaats van twee poliklinieken, terwijl ook de lobby voor een spoorlijn niet mag worden vergeten. 

In januari presenteert ONS het volledige kiesprogramma en de kandidatenlijst. De lokale partij, die momenteel drie raadszetels bezet, heeft alle vertrouwen in een groei van het aantal zetels.

ADVERTENTIES