Voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Beilen

donderdag 07 december 2017 14.34 uur | laatst gewijzigd: donderdag 07 december 2017 14.49 uur | auteur: Pamela Borg

Zondagmiddag 10 December staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop sc Emmeloord - vv Beilen op het programma. Gasten, bestuur, spelers en supporters uit het Drentse Beilen van harte welkom op sportpark De Ervenbos.

Beide teams staan dichtbij elkaar op de ranglijst, maar vv Beilen heeft drie punten meer met een wedstrijd minder gespeeld.
De Emmeloorders staan met 14 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 21 tegen op een 8e plek in de tweede klasse L.
Er werden vier wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen vier wedstrijden verloren.
De polderboys zijn thuis op de eigen Ervenbos nog steeds ongeslagen.
Onze gasten uit Beilen staan met 17 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 12 tegen op een 5e plek.
De geel zwarten wonnen vijf wedstrijden, speelden twee keer gelijk en verloren twee wedstrijden.
Vorige week boekte vv Beilen thuis een 3-2 overwinning op sv Olyphia.

Sinds 2012 kwamen beide teams zes keer tegen elkaar in actie waarbij sc Emmeloord slechts 1 keer van vv Beilen wist te winnen.
Het duel eindigde twee keer in een gelijkspel en drie keer ging de winst naar vv Beilen.
In Beilen gingen de polderboys twee keer met 2-0 en 3-1 onderuit en werden in 2013 de punten met een 1-1 gelijkspel gedeeld.
In Emmeloord gingen de polderboys in 2012 thuis met 2-3 onderuit en wonnen de blauwen in 2014 met een ruime 4-1 van vv Beilen.
De laatste editie in 2016 eindigde in een doelpuntloos 0-0 gelijkspel.

Na de geweldige en hartverwarmende 0-3 overwinning bij sv Dedemsvaart is iedereen benieuwd en nieuwsgierig hoe de polderboys deze laatste thuiswedstrijd tegen vv Beilen voor de dag zullen komen.
De ziekenboeg zit nog steeds aardig vol en deze week werd het ook duidelijk dat middenvelder Jeroen Sipma wegens een liesblessure voorlopig niet meer in actie zal komen.
Hier staat tegenover dat de talentvolle middenvelder Bilal Boundati per onmiddelijke ingang van het tweede naar het eerste elftal is overgeheveld om voor meer balans op het middenveld te kunnen zorgen.

Vorige week  zagen we  hoe gemakkelijk de nieuwe spelers zich razendsnel aanpassen en moeiteloos kunnen meekomen in het eerste elftal.
De club mag zich gelukkig prijzen met zo'n evenwichtig tweede elftal en talentvol beloftenteam achter de hand waaruit de hoofdtrainer dan kan vissen. De afstand tussen het eerste en tweede team wordt steeds kleiner.
Voor deze jeugdige spelers is het een nuttige ervaring om aan het eerste elftal te ruiken en voor trainer Arnold Roossien en zijn staf een gigantische opluchting dat er altijd in goed overleg noodoplossingen achter de hand zijn.

Het team van vv Beilen!
Hoofdtrainer van vv Beilen is Erik de Jong die ook in het verleden al een lange tijd bij deze club aan het roer stond.
In 2006 besloot Erik de Jong om als trainer in de regio Emmen aan de slag te gaan en bij vv Emmen, DZOH en SVV'04 nieuwe ervaringen op te doen.
Sinds 2016 is Erik de Jong weer teruggekeerd op het oude nest bij zijn vertrouwde roots vv Beilen.
De topscorers bij vv Beilen zijn Haryan Velthuis, Reint Kasten, Koen Hollemans en Frank Polman met vijf, vier en drie doelpunten.
Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waarbij de dertigers Stefan Freriks, Reint Kasten en Bertus Wolters de jonge talenten Xander Koster en Jesse van den Boomen op sleeptouw nemen.
De geel zwarten wonnen vijf keer in de competitie, speelden twee keer gelijk en verloren twee keer.

Clubinfo vv Beilen!
De voetbalvereniging Beilen werd op 21 Juni 1930 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht en telt tegenwoordig ongeveer 600 leden.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Noord West te Beilen waar ook de zaterdag derdeklasser Fit Boys zijn thuisbasis heeft.
Er liggen hier zeven voetbalvelden en langs het hoofdveld staat een ruime tribune waar ongeveer 400 toeschouwers een plekje kunnen vinden.
De topscorers van vv Beilen krijgen altijd een gouden klomp uitgereikt en sindsdien gaan de geel zwarten ook wel als de gouden klompen door het leven.

Palmares!
Nadat de club in 1950 voor het eerst kampioen van de vierde klasse werd schommelde vv Beilen tot aan 1990 tussen de derde en vierde klasse.
Sinds 1990 tot op heden schommelt de club tussen de tweede en derde klasse met als hoogtepunten kampioenschappen in 1989, 1990, 2005, 2015 en de promoties naar de tweede klasse in 1990, 1992, 2005 en 2015.
De geel zwarten degradeerden drie keer terug naar de derde klasse en keerden in 2015 weer terug in de tweede klasse.
Sinds 2015 is vv Beilen een stabiele evenwichtige tweedeklasser waar het vorig seizoen keurig in de middenmoot op een 7e plek eindigde.
Het esdorp Beilen heeft ongeveer 10.000 inwoners en ligt in het hart van midden Drenthe.
In vroegere tijden werd Beilen ook wel Bele genoemd.
Hier werd ooit een archeologische vondst gedaan waarbij er een goudschat met zeldzame romeinse munten werd gevonden.
In de volksmond wordt het geel zwarte vv Beilen ook wel de gouden klompen genoemd.
Er zijn met zaterdagclub Fit Boys en de zondagclub vv Beilen twee voetbalclubs actief die beiden hetzelfde sportpark delen.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Beilen begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.
Komt allen om de blauwen een hart onder de riem te steken!

ADVERTENTIES