Museum Nagele krijgt Lelyprijs

woensdag 14 februari 2018 12.18 uur | laatst gewijzigd: woensdag 14 februari 2018 12.36 uur | auteur: Ronald Koole

Het jaar 2018 is een feestelijke periode voor de vrijwilligers van Museum Nagele. Niet alleen omdat het museum twintig jaar bestaat, maar zeker ook omdat de zeventig medewerkers samen zijn uitgeroepen tot winnaars van de Lelyprijs.

De onderscheiding is bedoeld voor vrijwilligers die zich persoonlijk of in groepsverband op een bijzondere manier hebben ingezet voor cultuur en natuur in Flevoland.

Vier dagen per week ontvangen de vrijwilligers allerlei bezoekers uit binnen- en buitenland. Vanuit het museum maken zij bovendien verschillende activiteiten mogelijk. Op donderdag 8 maart zijn de vrijwilligers en hun genodigden welkom in het Museum Nagele. Uit handen van Commissaris van de Koning Leen Verbeek krijgen zij een bedrag van 2.500 euro, te besteden aan initiatieven op het gebied van cultuur of natuur. Leen Verbeek is ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Flevoland. Bij de Lelyprijs hoort ook een speciaal beeldje, dat is gemaakt door kunstenaar Siemen Bolhuis.

Naast de vrijwilligers van museum Nagele waren ook William Vercraeye uit Emmeloord en boswachter Harco Bergman van het Kuinderbos genomineerd voor de Lelyprijs.

ADVERTENTIES